Concentració dels vigilats i auxiliars de seguretat de l’Aeroport de Girona per impagaments de Segur Iberica

L'empresa, que va estar dirigida per l'exministre de defensa, Pedro Morenés, deu diverses mensualitats als treballadors

Redacció
 
 
 
Treballadors de seguretat de l'Aeroport de Girona, concentrats reclamant els seus salaris endarrerits foto: UGTgI

Treballadors de seguretat de l’Aeroport de Girona, concentrats reclamant els seus salaris endarrerits foto: UGTGi

Els vigilants i auxiliars de seguretat de l’aeroport de Girona, dels hospitals Trueta i Santa Caterina, i d’Aigües Ter-Llobregat –un centenar en total- s’han concentrat aquest diumenge, 8 de gener, de 9 a 12 hores, davant de la terminal de l’aeroport per exigir a la seva exempresa, Segur Iberica, que els aboni els endarreriments que els deu des del mes de novembre, entre 3.000 i 3.500 euros a cada treballador.

Segur Ibérica, una empresa dedicada a la seguretat privada, que havia tingut com a màxim dirigent l’exministre de defensa. Pedro Morenés, va entrar en concurs de creditors el 22 de desembre passat, deixant sense pagar als 60 vigilants de l’aeroport de Girona la nòmina de novembre, la paga de Nadal, la de juliol i la de beneficis.

Els treballadors van ser subrogats per la nova empresa encarregada del servei, ICTS Hispania, que els va fer firmarun nou contracte en què s’allibera la nova companyia de tota responsabilitat sobre el deute econòmic pendent amb la plantilla. En el cas dels vigilants de l’Hospital Trueta i Santa Caterina, gairebé una quarantena i subrogats per l’empresa Phoenix des del gener, a més se’ls deu la nòmina de desembre.

La UGT Comarques Gironines ja va denunciar en el seu dia l’impagament. Ara exigeix a les empreses que es facin responsables del deute contret amb els treballadors, als quals ha abocat a una situació molt crítica, especialment als auxiliars de seguretat, que cobren un sou de 700 euros i la seva capacitat d’estalvi és ínfima.

A la fi després de diverses hores de reclamar que l’empresa es faci càrrec de les seves obligacions, l’Aeroport de Girona ha expulsat els treballadors que protestaven, segons fonts de la UGT de Catalunya a Girona.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*