Concentració dels treballadors fixos discontinus de Correus a Barcelona

Més de 170 empleats de l'ens públic esperen des de l'any 2006 que es convoquin places fixes al cos

Redacció
 
 
 

Els treballadors fixos discontinus de Correus de Barcelona, amb el suport d’UGT, han convocat una concentració de protesta per la inseguretat laboral que afecta al seu col·lectiu. L’acte s’ha anunciat per aquest dimecres al matí.

Rubén Valdés, delegat d’UGT a Correus explica que els operaris afectats, 170, van entrar al cos de correus l’any 2006 després d’aprovar un examen específic de fix discontinu. En aquell moment «els hi van prometre que entrarien definitivament a Correus tant aviat com es convoquessin concursos de trasllats dels treballadors de la corporació. «Però des de fa 9 anys no s’han convocat prou places com per absorbir els operaris d’aquest grup a la província de Barcelona», assegura el representant sindical.

Es dóna el cas que en altres demarcacions provincials, com Tarragona a Catalunya, o León, sí que s’han pogut incorporar els treballadors que van entrar el 2006 prèvia l’aprovació del concurs de trasllats, al que es poden presentar també altres empleats de Correus o d’altres àmbits de l’Administració central.

A Barcelona el problema que s’ha donat és que els últims anys gairebé no s’han convocat places. De fet els darrers dos anys no hi ha hagut concurs en aquest territori.

El que des d’UGT es vol és una solució per aquest grup d’operaris, que fa nou anys que treballen en una situació d’inseguretat laboral. En aquest sentit, un dels objectius del sindicat en les actuals negociacions del conveni col·lectiu estatal de Correus és arribar a un acord que permeti solucionar de manera definitiva la situació del col·lectiu laboral fix discontinu, mitjançant la convocatòria d’un concurs específic a nivell provincial perquè optin a una plaça ordinària a Correus.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*