Concentració dels treballadors del sector elèctric per desbloquejar negociacions amb la patronal

Els treballadors volen que es regulin les subcontractes que depenen d'Endesa per millorar les condicions laborals i de feina

Redacció
 
 
 
Treballadors-manteniment-electric-dEndesa-Barcelona

Treballadors-manteniment-electric-dEndesa-Barcelona

Les federacions d’Indústria de CCOO de Catalunya i MCA-UGT de Catalunya convoquen mobilitzacions en el sector elèctric de Catalunya. Els dos sindicats han decidit tornar a l’acció davant el bloqueig de les negociacions de la mesa del sector auxiliar de muntatge i manteniment elèctric per part de la patronal i les empreses del sector.

Els dos sindicats volem exigències a la indústria elèctrica que s’impliqui en el procés de negociació per regular aquest sector davant la irresponsable explotació del negoci per part de les empreses contractistes i per la falta de control i regulació de l’Administració d’un sector que és estratègic i que està excessivament precaritzat per les polítiques d’externalització i falta d’inversions d’Endesa, empresa que exerceix a la pràctica el monopoli i que en funció d’aquesta posició de domini fixa les condicions a les subcontractades.

Segons expliquen els dos sindicats, en sengles comunicats, en l’última reunió de la mesa negociadora, la patronal sectorial ADEMI va manifestar que no continuarà negociant si no hi ha una major implicació per part d’Endesa en aquest procés de regulació sectorial; per la seva part, Endesa ja ha deixat clar que no s’hi pensa involucrar. Dijous s’havia de tornar a reunir la mesa negociadora, però la patronal va anul·lar la trobada.

Els delegats i delegades dels dos sindicats, que havien realitzat mobilitzacions fa mesos i que les van aturar davant la possibilitat d’aconseguir acords, es concentraran dilluns a les 10,30 hores davant la seu d’Endesa, a l’avinguda de Vilanova, 12-14, Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*