Concentració de treballadors d’Unipost a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona

Els operaris denuncien a les administracions la situació que pateixen des de fa mesos i que els suposa retards en el cobrament de les nòmines

Redacció
 
 
 
Un moment de la concentració dels operaris d'Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

Un moment de la concentració dels operaris d’Unipost FOTO: Tomeu Ferrer

Un contingent de 150 treballadors de l’empresa Unipost s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per denunciar que la direcció de la companyia paga amb retard les seves nòmines.

Els manifestants s’han concentrat a les 12 del migdia a la part de la plaça protegida per l’ombra. Han volgut denunciar davant les administracions públiques la situació que pateixen. Els treballadors afirmen que des de fa mesos cobren amb retard, però a l’agost la situació ha empitjorat. La direcció de la companyia ha comunicat que pagarà en diverses etapes. Precisament dimarts els empleats havien rebut l’ingrés d’una part.

Un altre problema denunciat és que el pagament de l’extra d’estiu l’empresa el vol fer en deu mensualitats. Això ha fet que entre el 5 de setembre fi fins al 9 d’aquest mes els empleats de la societat hagin fet entre 2 i 3 hores d’aturada.

A Catalunya el seguiment de les protestes s’ha situat en el 80% pel capbaix. A la base catalana hi treballen 800 persones, mentre que en el conjunt d’Espanya al grup hi treballen 2.500 persones.

L’empresa Unipost, que va néixer com a competència de Correus, té la família Raventós com a principal accionista. L’any passat va declarar 5 milions de pèrdues. Però, els treballadors consideren que la situació econòmica del grup només pot tenir com a explicació la mala gestió, perquè tenen molta feina i clients de primera categoria.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*