Concentració de treballadors de Valeo davant el consolat francès a Barcelona

Els empleats de la factoria de Martorelles volen lliurar una manifest als responsable del govern francès, on hi ha la seu central de Valeo, per reclamar que no tiri endavant l'anunciada deslocalització fora de Catalunya

Tomeu Ferrer
 
 
 

Les mobilitzacions dels treballadors de la planta de Martorelles de la multinacional Valeo no s’aturen. Dijous, 8 d’octubre el col·lectiu d’operaris es desplaça a Barcelona per concentrar-se davant la seu del consolat de França a la capital catalana, situat a la Ronda Universitat, 22.

A les 12:00 hores els treballadors tenen previst intentar parlar amb els responsables del govern francès a Barcelona per fer-los arribar un manifest que reivindica la continuïtat de la fàbrica de productes de climantització a Martorelles. Aquesta continuïtat té tota la lògica perquè la factoria fa anys que abasteix sense cap queixa els seus principals clients a l’Estat espanyol: Seat i Nissan. La direcció de Valeo ha comunicat que traslladarà la producció a la factoria que té a Saragossa.

Els operaris de Valeo es van declarar en vaga indefinida a finals de juliol. Des d’aquell moment mantenen vigilància davant la planta catalana per por que la deslocalització comporti el desmuntage de la maquinària que hi ha al seu interior.

De forma paral·lela, els treballadors han reclamat i aconseguit la solidaritat dels diversos sindicats, en especial de CCOO, majoritari a la planta. També han posat en marxa diversos mecanismes per recaptar diners. Així, han produït un documental, han realitzat vetllades musicals i dinars i sopars destinats a fornir econòmicament la caixa de resistència dels vaguistes.

Els treballadors han estat avisats per la direcció de la companyia que han d’incorporar-se al seu nou destí a partir del 9 de novembre, cosa a la qual en assemblea s’han negat a secundar, segons fonts sindicals.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*