Concentració de treballadors de SLM per reclamar la readmissió de de tres delegats i un afiliat de CCOO

L'empresa SLM és una de les principals proveïdores logístiques de Seat, va arribar a un acord amb els treballadors i al mateix temps va acomiadar delegats i membres de CCOO

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors de SLM reclamant la readmissió dels seus companys, foto CCOO

Assemblea de treballadors de SLM reclamant la readmissió dels seus companys, foto CCOO

El sindicat CCOO‌ ha convocat una concentració per donar suport a tres treballadors de l’empresa SLM, que la direcció de la companyia ha acomiadat. L’acte es farà a les vuit del matí a davant la seu dels Serveis Territorials de Treball de Barcelona (carrer d’Albareda, 2-4). Cap a 2/4 de 10 hi ha prevista la presència en la concentració del secretari general, Javier Pacheco, segons fonts de CCOO.

Es tracta d’una reunió de conciliació després que l’empresa comuniqués l’acomiadament dels quatre afiliats a CCOO, tres d’ells delegats escollits pels treballadors i l’altre és militant, segons nha pogut saber el Diari del Treball.

Els treballadors de la Sociedad Logística de Martorell (SLM), que gestiona la logística de la planta del Baix Llobregat de Seat, van anunciar una vaga a principis d’agost. La protesta es va fer davant la possibilitat que l’empresa externalitzés part de la seva producció. SLM opera des del denominat taller 12 de Seat. En aquest espai, integrat dins la fàbrica treballen unes 800 persones, segons fonts laborals. D’aquestes unes 500 pertanyen directament a SLM i la resta serien operaris contractats a empreses de treball temporal (ETT). El malestar de la plantilla des relacionava amb un projecte de Seat, la implantació del que anomena magatzem intel·ligent. Aquesta instal·lació faria que es reduís el personal necessari per realitzar les tasques logístiques. Després d’anunciar-se una vaga per aconseguir garanties que la companyia no externalitzaria la seva activitat, es va arribar a un pacte que va suposar la desconvocatòria de la vaga.

Un dels aspectes que queda per resoldre són les sancions que la direcció de la companyia a tres representants legals dels treballadors. Just després d’anunciar-se la vaga l’empresa va castigar els delegats sota l’acusació que haurien fet malbé una màquina de distribució de cafè. En realitat, el responsable de CCOO‌ per al Baix Llobregat, considera que l’empresa, amb els acomiadaments ha aplicat un castic als treballadors.

Contra la decisió empresarial s’han presentat recursos a Inspecció de Treball, amb la idea que l’acomiadament és il·legal, perquè no es pot fer fora d’una empresa un representant dels treballadors mentre exerceix la defensa dels seus companys. Per això es demana que l’acomiadament sigui declarat nul, cosa que permetria la reincorporació als seus llocs, altre tractament tindria el treballador que no té representativitat.

De fet, durant la setmana passada hi va haver una certa tensió perquè SLM va intentar evitar que els delegats entressin al seu lloc de treball, quan segons l’opinió de CCOO, les mesures disciplinàries no afecten fins que hi hagi una decisió judicial, a la seva representativitat, segons Àlvaro Muñoz, secretari general del sindicat al Baix Llobregat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*