Concentració de delegats davant la reunió de la Mesa de la funció pública

Els sindicats reclamen un cop més cobrar les pagues extres retallades des de 2012 i que altres administracions ja han abonat als seus treballadors

Redacció
 
 
 
Concentració de delegats de sindicats de la funció pública de la Generalitat

Concentració de delegats de sindicats de la funció pública de la Generalitat

Concentració de delegats i delegades sindicals coincidint amb la celebració de la Mesa de la Funció Pública. Els sindicats més representatius de l’àmbit de l’administració pública han convocat una concentració de delegats davant la seu del Departament d’Empresa i Ocupació.

L’ordre del dia de la reunió inclou la negociació de la recuperació dels drets econòmics i socials que van perdre des del 2012 els treballadors i treballadores de la Generalitat. També s’ha inclòs entre els temes a tractar la necessitat de fer una oferta d’ocupació pública per recuperar plantilles i reduir la temporalitat.

Els sindicats CCOO, UGT i IAC han convocat els delegats davant el punt on es celebrarà la reunió de la Mesa de la Funció Pública, al carrer de Sepúlveda, 148 de Barcelona a les 10 del matí.

Els delegats han realitzat ja diverses mobilitzacions exigint el pagament de les pagues extres de l’any 2012 i altres millores salarials i laborals. En aquest sentit reclamen del Govern una postura negociadora per a què els empleats de la Generalitat deixin d’estar discriminats respecte els de la resta de les administracions de Catalunya i d’altres administracions estatals i autonòmiques i s’arribi a acords.

Paral·lelament, es manté la via iniciada per la UGT de Catalunya consistent a reclamar judicialment el pagament de les quantitats que consideren que l’administració cels deu. En aquest sentit,  la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en sentència amb data del 2 de març passat , va donar la raó a la demanda interposada per la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya contra pública Prodeca en matèria de conflicte col·lectiu sobre el pagament de la part meritada de la paga extra del 2013. El TSJC va condemnar  a pagar a la plantilla de Prodeca, els 59 dies meritats de l’1 de gener del 2013 al 28 de febrer del 2013 (dia en què es va publicar l’Acord de Govern).

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*