Concentració al consolat grec de Barcelona en demanda de la llibertat d’una sindicalista de CGT empresonada

La treballadora de la Diputació de Barcelona va ajudar un refugiat kurd en el seu intent d'arribar fins a la capital catalana

Redacció
 
 
 

Una sindicalista de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya està detinguda a Grècia des del 27 de novembre passat, segons el sindicat. Es tracta de Lola Hernàndez, afiliada a la secció sindical de la Diputació de Barcelona. La policia grega acusa la sindicalista d’ajudar un refugiat kurd en el seu intent d’arribar a Barcelona, informa CGT.

El sindicat ha iniciat una campanya de solidaritat amb la seva afiliada. Una de les primeres accions en aquest sentit és una concentració que es farà dilluns al matí davant la seu del consolat grec a Barcelona, situada al carrer Freixa número 6 de Barcelona.

La preocupació entre els companys i familiars de Lola Hernàndez és gran, perquè segons la legislació grega el delicte comès per la sindicalista catalana estaria penat amb entre 5 i 10 anys de presó. Però, segons l’opinió del jutge que s’encarregui del cas es pot dictaminar també llibertat provisional fins al moment del judici. Finalment, el jutge hauria rebaixat la petició de pena al càrrec d”assistir a una persona extracomunitària a sortir del país’. Això no obstant, és ara la policia grega la que ha de decidir si es deixa en llibertat la sindicalista o la manté empresonada.

La sindicalista catalana ha deixat molt clar, segons CGT que la seva acció ha estat feta “per convicció política i solidaritat”.

El sindicat ha iniciat una campanya de solidaritat que es pot seguir a través de la pàgina web https://lolallibertat.wordpress.com/ des d’on es recullen firmes de suport i es demanen accions per aconseguir la seva llibertat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*