Concentració a Vic per reclamar la devolució de les quotes als falsos cooperativistes del sector carni

Es tracta de les cotitzacions que feien com a falsos autònoms i que es van ingressar quan havien estat contractats pel grup Jorge com afiliats al règim general i que en altres indrets de l'Estat espanyol ja s'han tornat

Redacció
 
 
 

Comissions Obreres ha convocat una concentració a Vic per reivindicar el retorn als que havien estat falsos cooperativistes, de l’import de les quotes pagades com a autònoms quan ja havien estat donats d’alta en el Règim General de la Seguretat Social després de l’acord aconseguit amb el grup Jorge propietari de l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga.

Els treballadors i treballadores de Le Porc Gourmet van passar a integrar-se en una empresa del grup Jorge, l’1 de setembre passat. Abans, com a falsos autònoms, patien unes molt precàries condicions laborals en molts aspectes: jornades, seguretat i salut, vacances i permisos, i com no?, també salarials. Un dels aspectes més negatius era que s’havien de pagar ells mateixos l’assegurança d’autònoms. En aquest sentit, el retorn d’allò havien cotitzat de manera incorrecta és important per a la seva economia. El sindicat calcula que han de recuperar quantitats econòmiques que oscil·len entre els 500 euros i els 2.000 euros.

CCOO recorda que a altres comarques i altres llocs de l’Estat espanyol aquestes quotes han estat retornades, mentre que  a Vic encara no s’han retornat i es desconeix quan es farà.

La concentració es farà aquest dijous, 1 d’agost, a les 11 hores, a la seu de la Seguretat Social de l’edifici El Sucre de Vic (c/Historiador Ramon d’Abadal, s/n).

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*