El comitè d’empresa de Metro reclama la destitució de l’alta direcció de la companyia

Acusen els alts càrrecs d'obstaculitzar i boicotejar les negociacions del conveni i revelen que han faltat fins a 8 reunions

Redacció
 
 
 

El conflicte que enfronta els treballadors de Metro, on tot el comitè d’empresa va a una, amb la direcció de l’empresa i, per extensió, els responsables polítics de la societat pública, l’ajuntament de Barcelona puja uns graus més. Els sindicalistes acusen la direcció de Metro de boicotejar la negociació, per la qual cosa en demana, a l’alcaldessa, Ada Colau, la destitució.

La carta feta pública pel comitè d’empresa és molt dura. Just començar, qualifiquen el que s’ha produït fins ara com de “no negociació” en relació amb el conveni col·lectiu.

El comitè exigeix la destitució del director de la xarxa de Metro, Marc Grau; del que titllen “del seu amic d’universitat”, el conseller-delegat Marc Cañas i del director general de TMB, Jaume Tintoré. Les tres actuacions les vinculen, els sindicalistes, amb el fet de “bloquejar, boicotejar i enganyar” els càrrecs públics municipals, com a “màxims responsables del Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA” sobre l’actuació de la direcció de Metro en les negociacions del conveni.

Els representants dels treballadors asseguren que van convocar la negociació al setembre de 2015, concretament els dies 23 i 29 de novembre, amb dos escrits convenientment registrats. Asseguren que la direcció de Metro no els va convocar fins al 20 d’octubre. Afirmen també que en la primera trobada es va acordar que hi hauria reunions cada dimarts. Des d’aquell moment s’han diverses trobades i la nota afirma que la direcció no s’ha presentat a 8 reunions. En diu les dates: 3 de novembre; 8, 15 i 29 de desembre; 5 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*