Codorniu anuncia un ERO per a 79 persones al qual s’oposa Comissions Obreres

El grup que ha aconseguit el control de l'històric conglomerat de marques del sector del cava i del vi tranquil planeja també traslladar les oficines d'Esplugues a Sant Sadurní d'Anoia

Redacció
 
 
 
Treballadors de Codorniu a la manifestació del Primer de Maig foto: CCOO

Treballadors de Codorniu a la manifestació del Primer de Maig foto: CCOO

La compra d’empreses del sector del cava per multinacionals ha tingut una primera conseqüència: el nou propietari, el fons d’Estats-Units, Carlyle, ha comunicat que farà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 79 treballadors i treballadores, que suposaria, a més, el trasllat de les oficines d’Esplugues de Llobregat a les instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia, segons ha informat CCOO.

El sindicat, en una nota d’urgència, s’oposa a l’ERO afirmant que el 2017 es va negociar i aprovar un altre expedient que va afectar 71 treballadors de la històrica empresa catalana.

Com acostumen a fer davant d’anuncis de retallades de plantilla els sindicats amb llarga experiència, CCOO reivindica l’elaboració d’un pla industrial que asseguri el futur de la històrica marca de cava català. Aquest pla hauria de garantir els llocs de treball i l’activitat de la companyia. A més, recorden que qualsevol mesura de reducció de personal s’hauria de fer per mitjans no traumàtics. En cas contrari, el sindicat posaria en marxa mobilitzacions “per desbloquejar la situació i exercir una negociació creïble i ajustada a les necessitats dels treballadors/es que formen part de Codorniu”.

Terratrèmol en el sector del cava

Carlyle va comprar l’octubre de 2018 Unideco –la matriu del grup Codorníu Raventós–. Abans havia comprat un 68% de les accions a diferents membres de la família Raventós. El fons va valorar el 100% de la companyia en 390 milions d’euros, incloent-hi 90 milions de deute.

El fons  també va obtenir el control de Gleva Cellars, que inclou marques com Parxet, Mont-Ferrant, Titiana, Tionio, Basagoiti, Portal del Montsant i Raventós d’Alella. A més també va comprar una altra marca vinculada al grup Codorniu, com Bodegas Bilbainas. Tot plegat fa pensar  un procés de concentració de serveis com l’administració, cosa que si no es negocia una solució, podria afectar de manera diversa l’ocupació que abans estava dividida entre marques distintes en el sector del cava català i també del vi tranquil, on havia diversificat la família Raventós Basagoiti, que durant decennis va controlar el grup Codorniu.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*