CGT desconvoca la vaga indefinida als hospitals del grup Quirón en assolir-se un principi d’acord

L'empresa ha fet concessions per aturar les protestes de la plantilla, mentre la resta de sindicats decideix obrir consultes per negociar la sortida definitiva al conflicte que ha durat un mes

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració davant l'hospital Dexeus. / © SANDRA LÁZARO

Concentració davant l’hospital Dexeus. / © SANDRA LÁZARO

Després d’un més de mobilitzacions el conflicte que afecta els treballadors del grup Quirón Salud ha entrat en la via de la negociació.

El sindicat CGT, que havia convocat en solitari, el 21 de febrer vaga als quatre hospitals del grup: Teknon, Quirón, El Pilar i Dexeus ha desconvocat l’aturada. Ho ha fet després d’una llarga reunió celebrada dijous 2 de març.

Els altres sindicats presents al grup, bàsicament CCOO, UGT i SATSE, que havien protagonitzat manifestacions i concentracions, però no aturades ,han decidit, de moment no convocar-ne de noves mentre s’obre un període de negociació amb l’empresa.

La vaga a la qual havia cridat CGT, havia afectat especialment els serveis de quiròfans. Els hospitals Dexeus, Quirón i Teknon van deixar de programar operacions no indispensables. S’atenien, això si, les relacionades amb la cardiologia, les vinculades amb oncologia i les urgències. A la Clínica Dexeus hi ha 11 quiròfans, a Quirón 14 i a Teknon 19.

CGT ha emès un comunicat en el qual explica les condicions posades sobre la taula per aquest sindicat per arribar a un acord per desconvocar la vaga.

Primeres concessions

La primera condició és la formació d’una plataforma en la qual estarien presents els sindicats i l’empresa. Aquest òrgan negociaria millores en relació amb el conveni del grup. Amb aquest pacte es faria possible que CGT que no té presència en el comitè d’empresa conjunt del grup, però si en els comitès d’algunes de les clíniques, estès present a les converses.

El segon punt, segons CGT, seria el compromís concret de l’empresa de concedir dos dies més d’assumptes propis al personal del servei que té atenció continuada i als treballadors dels dits blocs quirúrgics.

El tercer acord afecta especialment els treballadors i treballadores del l’Hospital Dexeus. A aquestes persones l’empresa els tornarà, diu CGT, els plusos no absorbibles ni consolidables que els havien estat abaixats just després de firmar-se el conveni col·lectiu que incloïa per tot el grup una pujada superior al 2%. No obstant això, el retorn no afectarà, d’entrada a la resta de treballadors, perquè està subjecte a la decisió judicial, ja que el descompte aplicat per l’empresa havia estat recorregut als tribunals. Tanmateix, fonts de CCOO consideraven que “quan el jutge llegeixi la denúncia donarà l’ordre de què es retorni perquè és clar que es van rebaixar els plusos que no es podien tocar”.

Ara s’obre un període de consultes primer amb els 1.700 treballadors del grup i si s’accepten les premisses fixades, s’obrirà la negociació per intentar retornar a la normalitat la vida dels quatre centres de sanitat privada de Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*