CGT de Catalunya es manifesta en clau antirepresiva i de solidaritat internacional

El sindicat recorda que hi ha cinc militants de l'organització anarcosindicalista encausats per diverses causes relacionades amb la lluita social

Tomeu Ferrer
 
 
 
Marxa de CGT pel centre de Barcelona, foto CGT

Marxa de CGT pel centre de Barcelona, foto CGT

Al mateix temps que la manifestació dels sindicats majoritaris seguia el seu camí, la Confederació General del Treball feia la seva. A la marxa hi han participat, segons les seves fons un miler de persones i s’ha desenvolupat entre la cruïlla de plaça d’Urquinaona i el carrer Jaume Primer fins a la plaça que hi ha enfront de Correus, tot passant per les Rambles.

Durant el camí els manifestants han realitzat algunes accions simbòliques, com dipositar a Plaça Sant Jaume 43 flors blanques en record dels joves desapareguts a Ayotzinapa, a Mèxic. En tota la marxa s’han recordat casos de repressió que han afectat lluitadors socials, entre ells els condemnats pel cas del Parlament de Catalunya que, en 10 dies haurien d’ingressar a presó. També s’han recordat els cinc membres de CGT de Barcelona que tenen causes pendents per «les seves accions de lluita social», segons fonts del sindicat.

En els parlaments finals han intervingut Laura Gómez, secretària general de CGT Barcelona i encausada juntament amb Eva per cremar una caixa de cartó a la porta de la borsa, i a les quals se’ls demana una pena de 2 anys i 6 mesos sent les dates de judici per als dies 6, 7, 8, 9 i 13 d’octubre. El militant del Baix Llobregat, Juan Vázquez, condemnat a tres anys pels fets del Parlament. Al seu torn, el secretari d’Acció Sindical de Barcelona, Joan Carles de la Pinta; Paco Selas, de la FSIM ha parlat de la vaga de subcontractes de Movistar i, finalment hi ha intervingut, el secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*