CGT, COS, IAC i Intersindical-CSC convoquen vaga general contra les reformes laborals i per les llibertats per al 3 d’octubre

CGT, el quart sindicat català, ha presentat preavís d'atur, que han de ratificar els seus afiliats en assemblees, també ho han anunciat la COS i la IAC i la Intersindical_CSC

Redacció
 
 
 
Els afiliats de CGT podran decidir si secunden la convocatòria de vaga general

Els afiliats de CGT podran decidir si secunden la convocatòria de vaga general

La Confederació General de Treballadors (CGT) de Catalunya ha presentat preavís de convocatòria de vaga general a Catalunya. La protesta ha de ser ratificada per les assemblees d’afiliats del sindicat, segons han manifestat fonts del secretariat de l’organització.

La protesta s’ha fixat per al 3 d’octubre “a causa dels terminis legals que s’han de seguir” i es fa per dos grans motius. D’una banda reivindicar els drets socials i laborals conculcats per les reformes laborals des del 2010 i de l’altra lluitar contra la retallada de drets fonamentals i contra la presència de cossos armats en llocs de treball, segons ha indicat el secretari general del sindicat, Ermengol Gassiot .

La CGT és el quart sindicat català en nombre de delegats. Segons les dades de les últimes eleccions sindicals, en té 1.302, equivalents al 2% del total.

Convocatòria oberta

El fet de presentar preavís de vaga general suposa que els treballadors, siguin afiliats o no a aquesta organització, que vulguin participar en la mobilització, es podrien unir a l’atur tenint les garanties que suposa acollir-se al dret constitucional de vaga.

Tot i que no ha cristal·litzat en cap convocatòria conjunta, altres organitzacions sindicals han anunciat que presentaran també avís de vaga el mateix dia, 3 d’octubre. De moment han anunciat la presentació i sol·licitud de vaga general la Coordinadora Obrera Sindical (COS), de tendència independentista, i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC). Aquest últim sindicat té especial incidència en l’administració catalana: la seva organització federada, USTEC és majoritària en l’ensenyament públic.

La CGT ha fet servir més d’una vegada el mecanisme de convocar una vaga sectorial per intentar posar en marxa un moviment reivindicatiu a favor de la recuperació de laborals o socials.

El sindicat independentista, Intersindical-CSC també ha decidit demanar els permisos pertinents per realitzar una aturada total. Els seus òrgans de direcció han comunicat que plantegen fer quatre dies de vaga total entre el 3 i el 7 d’octubre. segons el comunicat fet públic.

En referència amb la convocatòria de les aturades, diversos dirigents dels sindicats abans esmentats han explicat que es tracta d’evitar que la vaga sigui considerada il·legal, ja que la llei espanyola prohibeix les vagues directament polítiques.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*