CCOO vincula la mort d’un treballador de manteniment elèctric amb la precarietat laboral

El sindicat reclama la creació d'un comitè intercontractes del sector elèctric per millorar la prevenció a la feina

Redacció
 
 
 
concentració sector elèctric

Concentració sector elèctric davant la seu d’Endesa

La Federació d’Indústria de CCOO ha emès un comunicat en el qual vincula la mort d’un treballador de l’empresa Cobra, a prop de la Seu d’Urgell, amb «situació cada vegada més palpable en el sector del muntatge i manteniment elèctric: la precarització i el deteriorament de les condicions de treball, entre les quals la pròpia seguretat laboral, que pateixen els treballadors del sector».

L’organització fa temps que reivindica crear una coordinació a Catalunya entre les empreses subcontractades per realitzar muntatges i manteniments per compte de l’empresa dominant, Endesa. Aquest comitè intercontractes «que tingui com a element clau la coordinació permanent entre la representació sindical de les empreses contractistes d’Endesa i l’empresa principal. Aquest comitè, a través dels delegats de prevenció del nou ents, ha de vetllar per definir i analitzar els llocs de treball que, donada la seva especial perillositat, han de rebre una consideració especial per tal de minimitzar l’exposició als riscos, i s’ha de fer de manera coordinada amb la representació de totes les empreses».

En un altre punt, CCOO, considera que el comitè hauria d’analitzar també el sistema de rendiments, que és clau per a la seguretat dels treballadors i treballadores de les empreses de manteniment elèctric. Un altre punt a estudiar són les jornades laborals excessivament llargues, l’incompliment dels torns de guàrdies i el fet de no respectar els descansos necessaris que fixa el llindar del cansament (tot això derivat de la destrucció d’ocupació que ha patit el sector en els darrers anys). Tot plegat fa que augmentin exponencialment les possibilitats que es produeixin accidents laborals.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*