CCOO, UGT i USOC criden a mobilitzar-se contra la sentència del Suprem que fa pagar als usuaris els impostos de les hipoteques

Pacheco (CCOO), Ros (UGT) i (Recuero) USOC, apunten a una marxa conjunta amb les organitzacions socials per revertir una situació que consideren un abús contra la ciutatania

Redacció
 
 
 
Ros (UGT), Recuero (USOC) i Pacheco (CCOO) han participat en un acte sobre treballadors estrangers foto: CCOO

Ros (UGT), Recuero (USOC) i Pacheco (CCOO) han participat en un acte sobre treballadors estrangers foto: CCOO

Comissions Obreres, UGT i USOC, els tres principals sindicats catalans han fet una crida, aquest dimecres,7 de novembre, a favor d’una mobilització contra la decisió del Tribunal Suprem de fer que siguin els clients els que paguin els impostos corresponents a les hipoteques. Aquesta decisió esmena una anterior sentència que afirmava que eren els bancs els qui s’havien de fer càrrec dels impostos quan es formalitza un préstec hipotecari.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha afirmat que a més de les mobilitzacions ciutadanes també s’ha de respondre des del Govern i el Congrés, i ha criticat que des de la Cambra s’hagi retardat la tramitació de la Llei hipotecària.

Pacheco ha destacat que davant d’aquestes decisions judicials s’ha de plantejar «com recuperar la credibilitat i la legitimitat de les institucions democràtiques» i que calen reformes estructurals d’aquestes lleis.

«Davant dels despropòsits judicials és necessària una resposta de la ciutadania», ha manifestat el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, en un contacte amb la premsa. Ros ha detallat que les diferents organitzacions socials que convocaran aquesta mobilització concretaran en què es traduirà entre aquest dimecres i dijous, però ha ressaltat que ha de ser «el més àmplia possible».

Per la seva banda, la secretària general d’Usoc, Maria Recuero, ha coincidit que cal renovar el poder judicial «de manera democràtica i oberta», així com impulsar una resposta social i ciutadana i, sobretot, política davant la decisió de dimarts passat del Tribunal Suprem.

Els veïns també

D’altra banda, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que aglutina 456 associacions veïnals i 22 federacions, ha afirmat també que cal que des de la societat civil s’endeguin mobilitzacions contra a resolució judicia, que se suma a «altres abusos bancaris». La CONFAVC troba indignant la sentència del Tribunal Suprem en què s’apunta que el subjecte que ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentats (IAJD) siguin les persones usuàries del crèdit hipotecari i no els bancs, com l’alt tribunal havia sentenciat el 18 d’octubre passat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*