CCOO, UGT i les patronals CEOE i Cepyme firmen el pacte de negociació col·lectiva per a 2015-2017

El pacte acabat de firmar contempla plujades salarials de fins a l'1% aquest any i fins a l'1,5% per a l'any vinent i preveu reforçar la negociació col·lectiva i l'ocupació estable

Redacció
 
 
 
Cándido Ménez i Ignacio Fernández Toxo en una roda de premsa

Cándido Ménez i Ignacio Fernández Toxo en una roda de premsa

A la fi els sindicats, CCOO i UGT, i les patronals CEOE i CEPYME han firmat el dit Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC),

que ha de guiar les negociacions entre 2015 i 2017. El pacte es basa en el principi d’acord assolit el 14 de maig passat. En ell s’estableix una pujada salarial de fins a l’1% aquest any i de fins a l’1,5% l’any vinent.

En l’acte de la firma, els secretaris generals, Ignacio Fernández Toxo, de CCOO i Cándido Méndez, d’UGT, han reconegut la millora de la macroeconomia que viu l’Estat espanyol, però han dit també que aquesta millora «no arriba a la gent». En concert, Toxo ha manifestat que l’acord «el que vol és consolidar el canvi de cicle que viu l’economia espanyola. Per la seva banda, Méndez ha afirmat que el pacte «és una contribució important per deixar enrere la crisi i parlar de recuperació amb fonament».

Al seu torn, el president de la CEOE, Juan Rosell ha dit que “és un acord que està enganxat a la realitat en clau econòmica , política i social” que servirà per crear milers d’empreses. El president de Cepyme ha defensat el diàleg social i la negociació col·lectiva. “Per més que alguns s’entestin a posar-los en dubte són i seran sempre els sistemes més eficaços per abordar les reformes , canvis i adaptacions que necessiten les empreses per assegurar la seva competitivitat”, ha afegit.

El secretari general de CCOO ha volgut donar transcendència a l’acord, del que ha dit que esmena la plana a la reforma laboral”, ja que impulsa “la negociació col·lectiva i la solució extrajudicial dels conflictes” .

Finalment, el líder d’UGT ha afegit en aquest sentit que el pacte “és un reforçament de la negociació col·lectiva” , de la qual ha dit que és “el canal de distribució primària de la riquesa” .

“El compromís és fomentar la contractació indefinida des de principi” , ha afirmat el líder d’UGT, qui també ha destacat que el pacte “afavoreix la flexibilitat interna davant els acomiadaments” i conté un compromís per reduir sinistralitat laboral . A més, ha destacat que s’aposta per una política salarial “d’acord amb els objectius de la nova expansió econòmica” .

“En aquest tema -la pujada salarial-, és un acord equilibrat”, ha assegurat Fernández Toxo, qui a més ha volgut destacar -com la resta de firmants- la dificultat de negociar “amb inflació negativa” . “Per aquest motiu la part salarial ha estat tan complexa de resoldre”, ha dit el líder de Comissions Obreres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*