CCOO i UGT denuncien que la patronal d’escorxadors de conills i pollastres pretén tancar els dies 11 i 12 per boicotejar la vaga

Els patrons pretendrien, segons els sindicats, que els treballadors recuperessin les jornades en les quals s’hauria fet el tancament patronal o locaut

Redacció
 
 
 
Un escorxador de pollastres foto: Arxiu

Un escorxador de pollastres foto: Arxiu

La vaga que han convocat les federacions d’indústria de CCOO i UGT en el sector dels escorxadors de conills i aus pot començar amb una forta tensió. L’aturada s’ha de fer els dies 11 i 12 d’abril, segons la documentació presentada, però amb sorpresa els sindicats han vist com la patronal que representa les grans empreses del sector ha anunciat que tancarà els dies esmentats, coincidint amb la vaga que i al mateix temps hauria expressat la seva voluntat de fer que els treballadors recuperin les dues jornades d’aturada patronal, segons ha indicat CCOO de Catalunya.

El sindicat ha denunciat a inspecció de treball la decisió empresarial. Per això, CCOO d’Indústria de Catalunya ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball per vulneració del dret de vaga al sector d’escorxadors d’aus i conills. CCOO interpreta la maniobra com un mecanisme per boicotejar la vaga i evitar que els treballadors exerceixin el dret constitucional a la vaga.

Els sindicats, davant la nova actuació empresarial, criden els treballadors dels escorxadors de conills i aus a secundar les aturades els dies 11 i 12 d’aquest mes, i a no allargar la jornada ordinària de treball, com a mesura de protesta pel que consideren la precatització de les condicions laborals del sector.

La vaga que les federacions d’indústria de CCOO i UGT han convocat afecta al conjunt de l’Estat espanyol, però a Catalunya pot ser especialment significativa si s’entén que és en aquest territori on hi ha moltes instal·lacions de sacrifici i d’especejament.

La protesta es fa perquè els sindicats s’oposen radicalment a les propostes de les empreses, quie pretenen congelar salaris, eliminar l’antiguitat, incrementar la jornada laboral i mantenir la tònica d’externalitzar plantilles.

Per contra, CCOO i UGT exigeixen a la patronal uns increments salarials que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i que s’estableixin mecanismes que garanteixin una ocupació estable, evitant la precarietat i l’ús abusiu i massiu de subcontractes i falses cooperatives de treball associat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*