CCOO i UGT criden tota la societat a participar en la manifestació pel futur de les pensions

Els líders dels dos sindicats defensen que la marxa supera els interessos dels jubilats. I com va passar el 8 de març concerneix tothom

Redacció
 
 
 
de les federacions de pensionistes i de la plataforma de la Gent Gran en la roda de premsa foto: UGT

Els líders de CCOO i UGT i els responsables de les federacions de pensionistes i de la plataforma de la Gent Gran en la roda de premsa foto: UGT

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT de Catalunya, han fet una crida a la població a assistir dissabte a partir de les 11 del matí a la manifestació convocada en favor del sistema públic de pensions i de la revalorització de les pagues d’acord amb l’IPC,, segons han destacat en roda de premsa els seus secretaris generals, Javier Pacheco i Camil Ros. A la manifestació convoca també el sindicat USOC i moltes altres entitats.

Pacheco i Ros han defensat que el problema de les pensions no només afecta aquells que les perceben, sinó que afecta el conjunt de la ciutadania, per la qual cosa han subratllat que s’ha d’eixamplar la base social que dóna suport a la mobilització del 17 de març.

Ros ha declarat que la manifestació de dissabte no és només un tema de pensionistes i jubilats, «és de tots els treballadors i les treballadores que ens juguem un dret que ens guanyem treballant i cotitzant», ha afirmat. Per a Ros, la solució al problema de les pensions és tenir feina digna amb un bon salari per asseguraria la percepció de les pensions futures. El secretari general de la UGT ha reclamat «prou mentides del govern del PP que dijous va parlar d’ajudes fiscals pels pensionistes i això és un insult davant de moltes pensions que són una merda», ha assegurat.

Per la seva banda, Javier Pacheco ha fet una crida a sortir als carrers, com està passant en els darrers dies amb el 8 de març i les pensions per començar a canviar les polítiques que van contra els treballadors i les treballadores, i també contra els i les pensionistes. «Tenim propostes per assegurar les pensions futures i  millorar les presents», ha assegurat el secretari general de CCOO. En aquest sentit ha afirmat que amb millors polítiques fiscals «aconseguiríem uns 70.000 milions d’euros mentre que el dèficit de les pensions el 2017 va ser de 18.000 milions». En aquest sentit, Pachecho a destacat que «Tot depèn d’on vol posar els diners el Partit Popular». El líder de CCOO, ha remarcat que «aquesta és una mobilització intergeneracional «cosa que es veurà demà als carrers de tota Catalunya i de l’Estat Espanyol».

Els dos líders estaven acompanyats en la roda de premsa pels secretaris generals de Jubilats i Pensionistes de CCOO de Catalunya, Miquel Lluch, i d’UGT de Catalunya, Manel Gómez, i el coordinador de la Plataforma de la Gent Gran de Catalunya, Josep Guinot.

La marxa també la convoca la Marea Pensionista. A Barcelona sortirà a les 11 del matí de plaça Urquinaona i acabarà davant la delegació del Govern central a Catalunya. En el conjunt de l’Estat espanyol s’han convocat més de 100 manifestacions amb el mateix motiu.

Els dos dirigents sindicals han emmarcat la mobilització dels pensionistes, desfermada a partir de la pràctica congelació de les pensions (només han rebut un augment del 0,25%). També han vinculat laes manifestacions amb la gran mobilització del 8 de març passat, dia de la dona treballadora en la qual en el qual, entre altres demandes, s’alertava de la bretxa salarial que discrimina les dones enfront dels homes, diferència que s’ha emfatitzat que acaba repercutint en unes pensions més baixes per a elles.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*