CCOO i UGT criden a concentrar-se davant dels llocs de treball aquest dimecres sense sumar-se a la vaga general

Els dos sindicats criden els seus afiliats a participar en la gran manifestació convocada dissabte 11 per la llibertat dels polítics i líders socials empresonats

Redacció
 
 
 
Camil Ros i Javier Pacheo davant la seu blindada de Foment del Treball foto: T. Ferrer

Camil Ros i Javier Pacheo davant la seu de Foment del Treball foto: T. Ferrer

CCOO i UGT, els sindicats amb major representació de Catalunya, han posat en marxa una sèrie d’iniciatives “en defensa dels drets i llibertats” després de rebutjar sumar-se a la vaga general convocada aquest dimecres per part de sindicats minoritaris com la IAC, la Intersindical_CSC o part de la CGT.

La major part de les accions de CCOO i UGT han de ser concentracions davant dels llocs de treball de tots els pobles i ciutats de Catalunya a les 12h. A més, les centrals han cridat a participar en les manifestacions les 18h. aquest mateix dimecres.

CCOO i UGT també fan una crida als seus afiliats i simpatitzants perquè participin en la gran manifestació que es planeja per al dissabte 11 de novembre a Barcelona. La marxa l’organitzen l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, al costat de les entitats que forma part de la Taula per la Democràcia.

Així mateix, CCOO i UGT de Catalunya convoquessin concentracions als ajuntaments i també davant de les seus dels sindicats els dies, 15, 22 i 29 de novembre. Amb aquestes actuacions reclamen la retirada de l’aplicació de l’article 155 i l’alliberament dels activistes d’Òmnium i ANC i també dels membres del Govern empresonats.

A CCOO i en UGT s’ha produït debats sobre el paper a jugar en l’actual situació. Finalment s’ha optat per no cridar a la vaga general per considerar que aquest instrument s’ha de limitar a assumptes directament laborals. No obstant això, els sectors independentistes dels dos sindicats han indicat que s’afegiran a l’aturada convocada pel sindicat independentista Intersindical-CSC.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*