CCOO i UGT de Catalunya consideren “desproporcionat” l’empresonament dels membres del Govern català

Les dues organitzacions asseguren que s'al·leguen causes jurídicament qüestionables per motivar querelles i criden al retorn a la negociació i l'acord polític

Redacció
 
 
 
Javier Pachjeco, (CCOO), i Camil Ros (UGT), durant la presentació del manifest del Primer de Maig foto: TOMEU FERRER

Javier Pachjeco, (CCOO), i Camil Ros (UGT), durant la presentació del manifest del Primer de Maig foto: TOMEU FERRER

Comissions Obreres i UGT de Catalunya consideren, en un comunicat, “desproporcionat” l’empresonament incondicional dels membres cessats del Govern de la Generalitat.
Els dos sindicats majoritaris a Catalunya, en una nota pública, han reiterat la seva posició en relació amb el conflicte nacional de Catalunya. En aquest sentit es mostren partidaris d’abordar els problemes polítics des de la política.
Recorden que el fiscal general de l’Estat té obertes causes per sedició per als líders de les entitats Òmnium i ANC, i per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics als membres del Govern. En aquests processos, afirmen, s’”al·leguen causes jurídicament qüestionables per motivar les querelles utilitzant arguments desproporcionats”, cosa que suposa tensar encara més un conflicte complex com el català.
Els dos sindicats destaquen que les administracions catalanes funcionen amb normalitat i sense resistència evident després de l’aplicació de l’article 155 aprovat pel Senat i que executa el Govern central.
A més asseguren que tots els partits polítics catalans i fins i tot el cessat president de la Generalitat han acceptat concórrer a les eleccions convocades per Mariano Rajoy per al pròxim 21 de desembre.
Els dos sindicats conclouen demanant la llibertat immediata dels membres del Govern cessats en aplicació de l’article 155 de la Constitució.
CCOO i UGT afirmen que Catalunya necessita recuperar la normalitat social, política i econòmica i el marc electoral és un pas més per resoldre políticament el conflicte. En aquest sentit afirmen també que “és un error interferir jurídicament en aquest procés, i fer-ho amb la desproporció amb què s’ha fet”.
Les dues organitzacions criden a rebaixar tensions i utilitzar el diàleg i la negociació per arribar a acords. “És temps per a la política, per als partits, per a les propostes”, afirmen.
Els sindicats conclouen recordant que són organitzacions plurals i diverses com la societat catalana. En aquest sentit aposten per obrir espais inclusius que permetin defensar els drets socials i nacionals dels treballadors en el seu conjunt.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*