CCOO sol·licita a Ensenyament que se suspengui la prova pilot per nomenar substituts i personal interí

Els directors dels centres podran establir les necessitats en relació amb els substituts. Abans de fer el nomenament hauran d'entrevistar almenys tres candidats

Redacció
 
 
 

La Federació d’ensenyament de CCOO ha mostrat la seva disconformitat, davant la prova pilot que posarà em marxa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que permetrà als directors dels centres educatius contractar directament personal interí i substitut.

La nova modalitat de selecció es posarà en funcionament de forma experimental en els nomenaments que dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental.

Aquest nou sistema emana del Decret de plantilles i provisió de llocs docents, aprovat el 25 de març de 2014, i que regula l’estructura i el contingut de les plantilles docents dels centres i serveis educatius, i els diferents sistemes de provisió dels llocs de treball docents.

El Departament d’Ensenyament ha dissenyat un nou aplicatiu que permet als directors dels centres educatius públics establir quines són les necessitats a l’hora de definir els perfils dels substituts que necessiten en els seus centres. A partir d’aquí, el sistema reconeixerà quines persones que formen part de la borsa de treball docent estan disponibles i en farà la selecció seguint els criteris demandats pel director del centre. La selecció tindrà en compte també diferents criteris qualitatius i objectius, com la nota mitjana de la titulació superior, l’exercici de la docència o l’acreditació del coneixement de l’anglès o d’un altre idioma estranger, entre altres aspectes rellevants. Com a mínim els 3 candidats amb millor puntuació seran entrevistats pel director per tal de poder fer la proposta definitiva del substitut que s’incorporarà al centre de manera immediata.
Els nomenaments telemàtics es duen a terme dimarts i divendres durant el curs escolar. El nou procés permetrà, a més, que els directors que vulguin seleccionar els substituts amb uns perfils adequats a les necessitats de la plaça a cobrir ho puguin fer en altres dies. D’aquesta manera es garantirà que cap interí o substitut perdi possibilitats d’obtenir un lloc de treball per un procés o l’altre.

En aquest sentit, CCOO assegura: «en el seu moment ja vam demanar la retirada del Decret 39/2014 de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball i del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció de centres educatius públics i del personal directiu professional, i ens ratifiquem en la seva retirada».

Per tant, «Creiem que aquest procediment telemàtic per comunicar i formalitzar els nomenaments del personal interí per part de les direccions dels centres docents com a màxim s’hauria d’aplicar als llocs de treball de perfil específic». Afegeixen que el termini d’una hora per acceptar el nomenament és molt curt i sol·liciten l’especificació d’unes franges horàries per acceptar l’esmentat nomenament. I que això quedi reflectit a la resolució.

El sindicat entén que «no assistir a l’entrevista personal de cap manera pot significar una exclusió de la borsa». A més, Sol·liciten que la prova pilot al Maresme-Vallès Oriental hauria de ser avaluada a la Mesa sectorial. En conseqüència, «Demanem que sigui contemplada la defensa i reclamació individual dels candidats/tes no seleccionats/des», afirmen en un comunicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*