CCOO reclama concrecions sobre externalització abans de firmar el conveni d’hostaleria

El sindicat reclama una reunió abans de tancar l’acord per conèixer amb detall els aspectes més rellevants del pacte i sotmetre'ls a les assemblees

Redacció
 
 
 
La firma del conveni d'hostaleria porta cua

La firma del conveni d’hostaleria porta cua

L’ajornament de la firma del conveni col·lectiu d’hostaleria motivada perquè la patronal volia tenir abans informació sobre els efectes de l’atemptat en la demanda ha suscitat que CCOO demani que abans de formalitzar definitivament el pacte es faci encara una reunió entre les parts socials i empresarial, segons ha indicat Esteban Sanabria, secretari de Negociació Col·lectiva de CCOO de Serveis de Catalunya.

CCOO té també presència en la taula negociadora, tot i que és UGT el sindicat majoritari, amb un representant més. Per a Sanabria abans de firmar el conveni s’haurien de tenir clars alguns aspectes sobre els quals, afirma, no s’ha donat prou informació. El més important són les externalitzacions, però també hi ha aspectes crítics en relació amb els denominats premis de vinculació . «Voldríem tenir informació prou clara en relació amb el què s’ha pactat per poder consultar les assemblees si firmem o si no ho fem», ha dit.

El sindicat ja va anunciar que el principi d’acord verbal aconseguit el 27 de juliol passat entre UGT i la patronal tenia clarobscurs. Hi ha elements que suposen un avanç (subrogació empresarial per al sector de la restauració, incapacitat temporal derivada d’intervenció quirúrgica sense hospitalització, etc.) i uns altres que suposen una retallada en els drets dels treballadors i de les treballadores (manutenció, premis de vinculació, etc.).

Pel que fa a les externalitzacions, assumpte que ha suscitat l’atenció de col·lectius com ‘Las Kellys’, Sanabria creu que el plantejament, que va fer la patronal verbalment, és encara insuficient i molt millorable. I era en la reunió de dimecres on s’hauria d’haver avançat en la redacció d’aquesta matèria, segons el dirigent de CCOO.

Pel motiu abans esmentat CCOO considera que caldria, abans del 20 de setembre en què està prevista la firma del conveni, tenir una reunió amb UGT per perfilar una versió escrita de l’acord que es pogués consultar amb els afiliats en assemblea.

Segons el sindicat, és prioritari aconseguir un conveni col·lectiu amb eines que serveixin per corregir la precarietat que ocasionen tant la reforma laboral de l’any 2012 (atorgant prioritat aplicativa del conveni d’empresa respecte al conveni sectorial en determinades matèries), com l’article 42è de l’Estatut dels Treballadors que regula la subcontractació d’obres i serveis.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*