CCOO reclama augment de plantilles mínimes a Salvament Marítim per poder garantir el servei

L'any 2015 hi va haver 4.300 immigrants que van arribar per mar. El 2017 ja en van ser gairebé uns 19.000. És la dada que fa servir el sindicat per exigir que es revisi el nombre de treballadors en aquest servei per poder atendre correctament les persones que intenten arribar a Europa.

Redacció
 
 
 

Les embarcacions de Salvament Marítim porten normalment tres tripulants, màxim quatre, xifra que el sindicat considera insuficient per atendre les necessitats

L’últim cap de setmana es van rescatar prop de 1.000 emigrants, més del 90% a la zona de l’estret de Gibraltar i el mar d’Alborán, segons les dades que aporta CCOO. Per aquesta raó el sindicat considera «que no es pot deixar passar més temps per solucionar aquest problema». Així, planteja a Salvament Marítim que incrementi urgentment les tripulacions mínimes en els vaixells que es dediquen a aquestes operacions.

Les embarcacions de Salvament Marítim que duen a terme aquests rescats estan compostes en la seva gran majoria, explica CCOO, «per tres tripulants i, en punts excepcionals, per quatre». Cal recordar, afegeix, que «aquestes embarcacions no solament estan dedicades a la migració sinó també a tot tipus de salvament i lluita contra la contaminació al mar». Per tant, recorda el sindicat, «enmig d’aquesta situació també hi ha altres col·lectius que necessiten l’assistència de Salvament Marítim, com són els bucs mercants, pesca i embarcacions d’esbarjo». Salvament Marítim presta auxili en una extensió equivalent a tres vegades la superfície d’Espanya.

CCOO considera essencial que les tripulacions estiguin descansades per poder afrontar qualsevol dels serveis amb les màximes probabilitats d’èxit. Així, «les situacions de desbordament que s’estan vivint en aquestes zones de migració posen en perill aquesta i qualsevol altra missió».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*