CCOO reclama a la consellera de Treball que tramiti ja la Renda Garantida de Ciutadania

El sindicat fa arribar les seves principals reivindicacions a la responsable de l'àrea laboral, en la seva primera reunió oficial

Redacció
 
 
 

La consellera Bassa i el secretari general de CCOO, Joan Carles GallegoComissions Obreres de Catalunya ha reclamat que es desbloquegi la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania. També considera prioritària l’acció contra l’atur, la precarietat i la pobresa i les desigualtats que es desprenen d’aquests problemes, segons ha manifestat una delegació del sindicat, presidida pel secretari general, Joan Carles Galleo, que s’ha reunit amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa.

El sindicat ha plantejat en primer lloc la necessitat de situar un pla de xoc contra l’atur i la precarietat laboral que contempli mesures per actuar contra l’atur de llarga durada. També ha reclamat a la consellera el reforçament de la Inspecció de Treball per lluitar de forma efectiva contra el frau a la contractació. CCOO ha incidit també en la necessitat d’impulsar un codi de bones pràctiques en la contractació pública, i que es fixi des de l’administració catalana un salari mínim que serveixi per a tots els concursos públics que realitzen totes les administracions que operen en el territori de Catalunya.

CCOO ha reclamat un cop més que es desbloquegi la creació de la Renda Garantida de Ciutadania, actualment pendent de tramitació parlamentària, que juntament amb altres mesures de xoc evitin la pobresa i l’exclusió social creixent al nostre país.

Comissions Obreres ha fet esment de la necessitat de prioritzar les polítiques que redueixin les desigualtats de gènere i generacionals que avui patim a Catalunya, amb mesures específiques.

Finalment, el sindicat ha reclamat a la consellera la implicació del seu Departament en el desenvolupament del marc català de relacions sociolaborals, i en especial la necessitat d’estendre l’activitat de mediació del Tribunal Laboral de Catalunya també als treballadors i treballadores de les administracions públiques catalanes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*