CCOO posa en marxa una consulta telemàtica als seus afiliats sobre l’AENC

El sindicat a vol conèixer l'opinió dels seus afiliats abans de la reunió del 2 de juny en què es votarà si s'accepta el pacte que, per primer cop implica pujades salarials

Redacció
 
 
 
web debat assemblea sindical oberta

web debat assemblea sindical oberta

Catalunya Comissions Obreres de Catalunya posa en marxa un mecanisme de decisió directa. El sindicat ha posat en marxa un mecanisme de consulta a través del correu electrònic. Això vol dir que consultarà a tots els afiliats que disposen d’aquest mitjà de comunicació respecte del Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC).

El sindicat enviarà, doncs, una enquesta a tots els seus afiliats que tenen correu electrònic, en la qual es vol conèixer la seva opinió sobre els diversos aspectes de l’acord al qual han arribat CCOO, UGT i les patronals i que implica que, per primer cop des de l’inici de la crisi, suposarà un augment salarial si, a la fi els empresaris segueixen les directrius dels seus dirigents estatals.

Fonts de la direcció de CCOO han manifestat al Diari del Treball, que la voluntat és tenir una imatge fidedigna del que pensa la militància respecte d’aquest acord. En aquest sentit, tot i que no està contemplat enlloc que la decisió de l’enquesta sigui vinculant, les fonts consultades han indicat que «la nostra intenció és fer cas del que surti». El procés es realitzarà abans del 2 de juny vinent, la data en què s’ha de produir la votació al consell confederal de CCOO.

La consulta telemàtica esmentada està plenament inserida en el canvi cap a la màxima transparència que el sindicat ha endegat amb la denominada Assemblea Sindical Oberta. El procés implica un gran esforç per tal de suscitar entre l’afiliació i els sectors propers un debat sobre el pressent i el futur del sindicat. Un dels mecanismes triats per agilitar l’intercanvi de punts de vista és a través d’Internet. En aquest sentit s’han posat en marxa mecanismes com la pàgina web http://www.ccoo.cat/assembleaoberta/aspnet/introduccio.aspx en què els afiliats i simpatitzants poden participar tant en els debats suscitats des de la direcció com des dels militants, o fins i tot persones d’àmbits diferents que hi vulguin participar.

La idea de fons de la direcció de CCOO és aconseguir que amb el debat s’abordin els grans assumptes que afecten el sindicalisme en aquest segle, des de la globalització, l’atur estructural, la precarietat o la pobresa laboral o les noves formes d’organització, tot buscant mecanismes per afrontar-los.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*