CCOO i UGT denuncien que a l’escorxador Milsa de Lleida només 57 dels 400 treballadors són de plantilla

Expliquen que des de l'empresa s'acomiada operaris fixos i al mateix temps se'ls insta a apuntar-se a una cooperativa titllada de falsa: Servicarne

Redacció
 
 
 
UGT i CCOO denuncien la precarietat que afecta Milsa, empresa puntera del sector carni foto: CCOO

UGT i CCOO denuncien la precarietat que afecta Milsa, empresa puntera del sector carni foto: CCOO

Comissions Obreres i UGT han denunciat a Lleida en roda de premsa la situació que afecta una de les principals càrnies d’aquella demarcació. Es tracta de Milsa, propietat del grup agroalimentari Vall Companys. Segons han explicat, aquesta factoria té un molt alt nivell de precarietat. Només té en plantilla 57 dels aproximadament 400 operaris que treballen a la factoria.

El responsable del sector carni de CCOO de Catalunya, Miguel Ángel Domínguez, i el secretari general de Fitag a Lleida, Antonio Rodríguez, van assegurar dimarts, 30 d’agost, en roda de premsa que en els últims dos anys han presentat unes deu denúncies per la contractació de falsos autònoms a través de cooperatives i de subcontractes.

“Del total de les persones que treballen en Milsa molt poques estan contractades directament per l’empresa i molts dels falsos autònoms han de treballar fins i tot els dies de festa per no perdre la feina”, ha afirmat Domínguez.

Segons han explicat a els dos sindicats majoritaris, la companyia tenia 300 treballadors en plantilla quan Vall Companys la va adquirir el 2008 al grup francès Doux, i des de llavors ha anat reduint la plantilla i substituint l’ocupació per cooperatives de treballadors, empreses de treball temporal i altres fórmules laborals .
Els sindicalistes han explicat que l’empresa redueix plantilla i al mateix temps proposa als treballadors als quals acomiada que formin part de la cooperativa Servicarne si volen seguir treballant a l’escorxador.

Segons CCOO i UGT, la direcció de la companyia no s’asseu a negociar amb el comitè d’empresa i no respecta el conveni del sector que limita la contractació de cooperatives en els escorxadors.
Els sindicalistes afirmen que el conveni marca un salari de mil euros mensuals i que, per la mateixa feina, els falsos autònoms cobren uns 700, de manera que per aconseguir els mateixos diners es veuen obligats a jornades de deu i dotze hores.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*