CCOO exigeix apujar salaris, pensions i renda mínima per ajudar al consum

El sindicat tem que les baixades de preus posin en perill la recuperació econòmica

Tomeu Ferrer
 
 
 

CCOO ha instat el Govern a que impulsi a nivell intern els increments salarials en 2015, la millora de les pensions i una renda mínima garantida, una cosa necessària perquè pugui augmentar la demanda interna.

En un comunicat, ha ressaltat la “atonia de la demanda” interna, que es reflecteix en la “moderada evolució” de la inflació subjacent (eliminats els efectes de l’energia i els productes frescos), que va tancar gener amb una pujada del 0, 2% enfront de la baixada del 1,3% de l’índex general.

Així, ha reconegut que el gener és un mes tradicionalment dolent, afectat per l’efecte baixista que provoquen les rebaixes d’hivern, si bé ha indicat que aquest any se suma la perllongada baixada dels preus del petroli.

En aquest sentit, ha afegit que el diferencial de preus enfront de la zona euro es manté 9 dècimes a favor d’Espanya, el que ha servit per mantenir la competitivitat via preus de l’economia espanyola.

No obstant, ha apuntat que existeix el risc que aquestes baixades de preus acabin afectant negativament expectatives futures i posin en risc la recuperació econòmica.

Per això, ha demanat que se sumin a la prestació per a aturats sense ingressos i amb càrregues familiars millores en salaris, pensions i renda mínima, cosa que ha considerat “just”, “possible” i “necessari”.

En el mateix sentit, la Unió Sindical Obrera (USO) ha urgit a arribar a un acord “responsable i amb vista al futur de la negociació col·lectiva”, ja que la recuperació econòmica “no se sustenta en baixos preus, sinó en la revalorització dels salaris “i la creació d’ocupació estable i de qualitat.

Per USO, la concatenació de mesos en deflació constitueix “una situació irreal de preus baixos que, encara que donen un respir als malmesos butxaques dels ciutadans”, ja que, un cop tornin a índexs normalitzats, de posar de manifest la complicada situació que travessen moltes famílies.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*