CCOO es mobilitza per l’acomiadament d’un delegat a l’hotel Samba de Lloret de Mar

El sindicat assegura que la decisió empresarial té a veure amb una denúncia de la germana del propietari de l'hotel que acusa al vigilant de nit de dormir en plena feina, cosa que nega l'afectat

Redacció
 
 
 
El piquet protestant davant la seu de l'Hotel Samba

El piquet protestant davant la seu de l’Hotel Samba

Un grup de sindicalistes es concentrava a primera hora de dilluns davant l’hotel Samba de Lloret de Mar. Els membres de CCOO protestaven davant la direcció de l’empresa per l’acomiadament d’un company seu, sindicalista, concretament delegat acabat d’escollir.

Darrere de l’acomiadament hi ha una història que molts cops no arriba al gran públic però que mostra que pel que fa a les relacions laborals el sector de l’hostaleria té una duresa, de vegades superior a la que tindrien altres àmbits amb fama de més contundència entre les posicions empresarial i sindical.

Eladio Alguacil, de la Federació de Serveis de CCOO de les Comarques Gironines, explica la versió del sindicat pel que fa referència al cas que ha originat la protesta. “Aquest hotel sempre ha tingut tres delegats sindicals molt afins a la direcció, però en aquestes darreres eleccions vam aconseguir presentar una candidatura, que finalment va aconseguir entrar. Llavors va començar tot”.

El nou delegat és guàrdia de nit. La seva tasca és controlar durant les nits la porta de l’establiment. Eladio Alguacil explica que el delegat des de fa temps té dificultats per restar molt temps dempeus. “Té una lesió al maluc”. Per això la feina d’aquest treballador la feia sempre assegut en un seient a recepció.

Uns dies després de ser oficialment delegat de l’empresa va saltar el problema. La versió sindical indica que una germana del propietari de l’establiment en tornar a l’hotel procedent de l’aeroport a les 3 de la matinada hauria trobat al treballador assegut i dormint. Per aquest motiu es va iniciar un procediment sancionador que ha acabat amb l’acomiadament.

Alguacil afirma rotundament que “és fals que company estès dormint mentre treballava i sí que estava assegut, com sempre ha fet la feina, perquè pateix una lesió”. Com el sindicat ha entès que l’acomiadament no era altra cosa que un mecanisme per fer fora un delegat que podia ser crític, ha  presentat denuncia a l’autoritat laboral considerant que tot plegat és un subterfugi per fer fora un delegat, cosa que amb la llei en  la mà i si es demostrés mala fe faria que l’expulsió de la feina fos declarada nul·la de ple dret i implicaria la readmissió.

Per contra, l’empresa es basa en la denuncia de la familiar del propietari i del seu promès i d’una treballadora del centre. No obstant, CCOO afirma que aquest testimoni és  una persona que per la seva situació a l’empresa “és fàcilment pressionable”, perquè “en aquests establiments la gent va amb molta por a sobre”, diu Alguacil.

Per CCOO l’intent de fer fora al seu delegat té al darrere la intenció de fer callar diverses situacions que serien irregulars i que afectarien l’hotel. Alguacil explica que “a l’hotel hi treballen entre 80 i 90 persones”, però afirma que pertanyen almenys a tres empreses, una dedicada a la neteja, una segona al manteniment i la tercera seria la que assumiria les tasques corresponents a recepció i bars i cuina, “cosa que és il·legal”. Ara, els tribunals tenen la paraula!

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*