CCOO destaca que el descens de l’atur mostrat per l’EPA no amaga el 19% de temporalitat i el 14,3% de parcialitat

El sindicat insisteix en la necessitat de la Renda Garantida de Ciutadania i a que es creï treball de qualitat

Redacció
 
 
 

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) corresponents al primer semestre de 2016 mostren que Catalunya pateix altes taxes de temporalitat, un 19% i de treball parcial no desitjat, un 14,3%, segons la valoració feta per CCOO.

El sindicat destaca que l’atur a Catalunya s’ha reduït en 8.600 persones, però la xifra dels que busquen feina al Principat encara és molt alta: 660.000 homes i dones. L’ocupació s’ha incrementat a Catalunya en 25.700 persones respecte a trimestre anterior.

CCOO destaca també que el primer trimestre de 2016, el nombre de persones assalariades amb contracte indefinit s’incrementa en 59.300 persones en relació amb fa un any, i el nombre de persones amb contracte temporal ho fa en 57.700 persones assalariades més. Per primer cop han augmentat les persones amb contracte fix respecte a les que el tenen eventual.

Davant d’aquestes dades, CCOO reclama mesures urgents per donar resposta a qui no té feina ni prestacions. La Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya, que actualment està pendent d’aprovació, ha d’assegurar recursos mínims a les persones sense ingressos.

Insisteix ta en el fet que no pot parlar-se de recuperació del mercat del treball mentre es mantinguin els actuals nivells d’atur i l’ocupació segueixi essent insuficient i precària.

Insta les empreses a generar ocupació estable, amb drets i condicions laborals dignes, que contribueixi a un nou sistema productiu que es basi en la qualitat, la innovació i la competitivitat i no en els baixos costos laborals, un model que ens ha dut a la crisi i a les dificultats de recuperació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*