CCOO destaca que el 99,5% dels contractes fets a Catalunya van ser temporals

Baixa la cobertura de les prestacions i només s'incrementen els subsidis del Programa d'activació de l'ocupació.

Redacció
 
 
 

atur_gener_inemComissions Obreres de Catalunya, tot i fer una valoració inicial positiva de les dades de l’atur del juny, hi remarca alguns elements crítics. En relació amb la contractació, CCOO destaca que del total de contractes fets durant juny, 261.682, el 89% són de caràcter temporal. Respecte juny de 2014, augmenta el nombre de contractes en 34.063, el 15%. Però, si s’analitza en relació amb el maig d’aquest any, la contractació augmenta en 33.094 contractes. D’aquests, el 99,5% són temporals i 165 indefinits.

Per tant, La millora del mercat de treball es basa, cada cop més, en la precarietat laboral en forma de temporalitat i de contractes cada cop de més curta durada -per hores, per dies-, assegura CCOO. A més, en relació amb les 511.000 persones aturades, el sindicat destaca que el maig, només 288.665 persones aturades a Catalunya que rebien algun tipus de protecció per atur. I si es mesura en relació amb el mes anterior, el saldo suposa una reducció de -8.016 prestacions, el -5,9%, i de -6.701 (el -4,9%) subsidis menys, i 450 RAI menys, el -1,4%. Al seu torn, 3.770 persones han percebut aquest mes l’ajut del Programa d’activació de l’ocupació, 447 més que el mes de maig.

Davant de la situació descrita CCOO reclama una aposta de país per la política industrial que creï ocupació. A les empreses els reclama que per contribuir a la recuperació apostin per ocupació estable i amb drets. Finalment, el sindicat es referma de la reclamació d’una Renda Garantida de Ciutadania que asseguri els mínims vitals d’aquelles persones aturades de llarga durada que han esgotat la protecció per atur i de qui perd la feina i no té dret a prestacions ni subsidis.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*