CCOO destaca que a Catalunya encara hi ha 15 escorxadors que usen falses cooperatives per funcionar

Centenars de sindicalistes de Catalunya, País Valencià i Aragó es concentren davant la seu de Servicarne reclamant la regularització de tots els treballadors del secrtor sector carni

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadores del sector carni reclamen la regulatització dels falsos coooperativistes foto Tomeu Ferrer

Treballadores del sector carni reclamen la regularització dels falsos cooperativistes foto Tomeu Ferrer

“A Catalunya hi ha encara 15 escorxadors que tenen contractades falses cooperatives per funcionar”, amb aquestes paraules, José Antonio Hernández, secretari general de la federació d’Indústria de CCOO de Catalunya, fixava els pròxims objectius de cara a normalitzar la situació laboral del sector carni al Principat.

Hernández ha assenyalat el fet que gràcies a les actuacions de CCOO i al marge del desenllaç que afecti la cooperativa Servicarne, des de CCOO de Catalunya s’han lliurat batalles importants, com la que ha afectat al grup Jorge, que ha suposat la regularització de més de 1.500 treballadors. En aquest sentit ha saludat la presència en la concentració de delegats escollits en l’empresa Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga, que fins fa poc figuraven com a falsos cooperativistes. Igualment ha parlat del grup Vall Companys, un conglomerat que acostuma a contractar Servicarne. Fruit, ha dit, de les actuacions del sindicat, també s’han regularitzat les situacions de treballadors del holding, de manera que havien pogut presentar-se a eleccions sindicals i eren ja, delegades i delegats de CCOO.

Delegacions de les federacions d’Indústria de CCOO de Catalunya, Aragó i País Valencià, s’han concentrat davant la seu de Servicarne per reclamar que regularitzi la situació dels treballadors que figuren com a falsos cooperativistes, ara que Treball ha manifestat que aquesta empresa és una falsa cooperativa.

Concentració de sindicalistes de Catalunya, País Valencià i Aragó davant la seu de Servicarne

Els sindicalistes concentrats han tallat durant uns minuts la Gran Via de Barcelona foto Tomeu Ferrer

“S’ha desqualificat la cooperativa, Servicarne, però encara queden moltes cooperatives i queda molta feina a fer. Per això els treballadors de la indústria càrnia i les nostres organitzacions estem aquí liderant aquesta reivindicació perquè canviï el rumb de la vida dels treballadors d’aquest àmbit” ha explicat la secretària general de CCOO d’Indústria d’Aragó, Ana Sánchez.

Segons ha especificat, a Aragó també treballava Servicarne, que va haver de donar d’alta en el règim general de Seguretat Social als treballadors de falses cooperatives després d’una denúncia del sindicat. No obstant això, l’empresa ha presentat recurs i fins al 20 de gener no hi haurà una decisió ferma al respecte, afirma. Malgrat tot, el sindicat ha arribat a acords amb altres grups de manera que els treballadors passin a estar d’alta com a operaris per compte d’altri.

Per la seva banda, el secretari general de la federació d’indústria de CCOO del País Valencià, Javier Galarza, ha relacionat l’èxit aconseguit amb la corresponent integració en el món laboral de milers i milers de persones, amb la lluita sindical “molts cops duta en solitari des de CCOO”, ha dit.

La concentració feta davant la seu de Servicarne, a la Gran Via de Barcelona, número 162 ha aplegat centenars de sindicalistes, molts d’ells i elles, delegats i delegades de CCOO. Durant una estona han tallat el tràfic en la cèntrica artèria de la capital catalana. Entre els concentrats hi havia Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*