CCOO denuncia que el 40% de les persones sense feina no rep cap suport ni subvenció

Per al sindicat l’efecte desànim explica que disminueixi la demanda de feina a les oficines de Treball

Redacció
 
 
 
Cua de persones que busquen feina foto: ministeri d'ocupació

Cua de persones que busquen feina foto: ministeri d’ocupació

Les dades de l’atur registrat de novembre mostren que a Catalunya el 40% de les persones sense feina no rep cap suport oficial. El mes de novembre de 2017 deixa una xifra de 422.462 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el que significa una reducció interanual del 8,8% (40.517 aturats i aturades registrats menys que fa un any). Però, en relació amb el 2008, hi ha encara 20.000 aturats més que abans de l’inici de la crisi.

A Espanya són 3.474.281 les persones que resten desocupades, amb una reducció del 8,3%, segons explica CCOO en la seva valoració sobre les dades de la desocupació.

En relació amb el mes anterior, l’atur registrat, a les oficines de Treball, ha augmentat en 7.391 persones aturades (1,8%).

La població menor de 25 anys registra una reducció de 948 joves sense feina, xifra que suposa una

caiguda del 3,2% en relació amb el mes d’octubre i que a Catalunya hi hagi un total de 28.496 joves que cerquen feina sense èxit, diu el sindicat.

El sindicat afirma que la reducció interanual s’explica més por l’efecte desànim dels demandants de feina i pels que no renoven la sol·licitud de feina que per una rebaixa efectiva de la desocupació.

Més enllà de l’anàlisi puntual, el sindicat destaca que es redueix l’atur a tots els sectors respecte a ara fa un any, destacant el cas de la construcció i la indústria, que ho han fet amb una intensitat força superior a la resta.

Un mes més, Comissions Obreres afirma que la feminització de l’atur sembla no tenir aturador, evidenciant les majors dificultats que pateixen les dones a l’hora de trobar una feina. La recuperació del mercat de treball es tradueix en treball precari i en increment de les desigualtats.

El sindicat afirma que l’octubre de 2017 hi havia 233.132 persones que rebien alguna mena de protecció econòmica.

La reducció interanual es produeix tant en prestacions contributives (-5.163 persones i un -4,3%) com en subsidis (-15.102 persones i un -13,8%) i en persones perceptores de la Renda Activa d’Inserció (-5.018 persones i un -20,4%). Per contra, ha incrementat en un 179,8% el nombre de persones participants del Programa d’Activació per a l’Ocupació, creixement que en xifres absolutes es tradueix en 2.294 persones més.

En relació al mes anterior, es constata un augment de 8.924 prestacions contributives (8,4%), 6.847 subsidis (7,8%) i 641 persones beneficiàries del Programa d’Activació per l’Ocupació (21,9%). Per contra, ha reduït la xifra de persones perceptores de la Renda Activa d’Inserció (260 persones menys i reducció de l’1,3).

És preocupant, afirma CCOO, el fet que les prestacions assistencials tinguin un major pes que les contributives en el sistema de protecció per atur.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*