CCOO denuncia persecució sindical en l’acomiadament de tres professors de la Universitat de Vic

Un dels despatxats acabava de prendre possessió del seu càrrec en el comitè d'empresa de l'entitat universitària

Redacció
 
 
 
Instal·lacions de la Universitat de Vic Foto: Uvic

Instal·lacions de la Universitat de Vic Foto: Uvic

La pràctica d’acomiadar representants sindicals no cessa ni en les entitats i institucions que es consideren més avançades. La federació d’ensenyament de CCOO ha denunciat l’acomiadament de tres docents (Personal Docent i Investigador -PDI-) de la Universitat de Vic, un d’ells, membre del comitè d’empresa.

El sindicat considera que cap dels tres acomiadaments està justificats per causes objectives, com així pretén fer veure la Universitat de Vic (UVic-UCC. En aquest sentit, CCOO creu que no hi ha dificultats per atorgar dedicació docent i / o investigadora als tres afectats. Igual com considera que sí que s’haurien de preveure dificultats per a cobrir la totalitat de necessitats docents.

A més, CCOO denuncia que el procediment que la UVic-UCC ha dut a terme amb aquests acomiadaments també ha estat irregular, ja que no van ser comunicats amb prou antelació al Consell de Direcció de la Facultat a la qual pertanyen els docents acomiadats.

En una nota de premsa feta pública, CCOO afirma que és especialment greu l’acomiadament d’un membre del comitè d’empresa, que tot just s’hi acabava d’incorporar en haver-hi hagut una baixa. “L’exercici dels drets sindicals ha d’estar especialment garantit, per això s’entén que aquest acomiadament és un cas de persecució i discriminació per motius sindicals i així es denuncia”, afirma el comunicat.

Si es pot provar que l’acomiadament del representant sindical té a veure amb la seva activitat, hi ha una gran jurisprudència en el sentit de considerar nul·la la decisió empresarial. Tanmateix una denuncia implica un procés que pot durar fins a un any i que perjudica al més feble en aquest procés.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*