CCOO de sanitat demana a l’ICS bestretes per als contractats de Bellvitge als que no s’ha pagat

Segons sanitat, un error en el procés de liquidació de les nòmines de desembre, ha perjudicat desenes de contractats

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors i usuaris de l'hospital de Bellvitge en una protesta contra les retallades FOTO: Sandra Lázaro

Treballadors i usuaris de l’hospital de Bellvitge en una protesta contra les retallades FOTO: Sandra Lázaro

La federació de sanitat de CCOO ha proposat a la mesa sectorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) que s’aprovin bestretes per tal que els treballadors de l’hospital de Bellvitge afectats per l’impagament de la mensualitat corresponent a desembre puguin fer front a les despeses més urgents. En aquest sentit la direcció de Recursos Humans de l’ICS l’ha acceptat com una possible solució al problema, segons ha transcendit després de la reunió de la mesa celebrada divendres.

“Hem parlat amb els responsables de Recursos Humans i ens han dit que segurament a partir de dilluns vinent s’obrirà un seguit d’entrevistes amb els treballadors afectats per veure quins tenen unes necessitats més urgents i mirar, en aquests casos de fer-los-hi una bestreta”, ha explicat al Diari del Treball, Jaume Gabarró, secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya.

El 4 de desembre passat es va conèixer una informació que va omplir d’inquietud els treballadors del sector sanitari públic de Catalunya. Un grup d’operaris de l’hospital de Bellvitge, que són contractats de mes en mes, van veure com se’ls hi abonava la nòmina de desembre. Es tracta, segons diverses fonts d’un col·lectiu d’entre 40 a 50 persones. L’explicació donada pels responsables de l’ICS va ser que de manera inusitada, el tancament de la liquidació de les nòmines es va fer el 2 de desembre en lloc del 5, com passa sempre. Els treballadors afectats formen part d’un grup, de prop de 500 persones, que des de fa anys són contractats de mes en mes. El mecanisme usat fa que en el moment en què reben el salari firmen el contracte del mes vinent.

Segons han explicat fonts sindicals, des de l’administració de l’hospital, es va argumentar que es va intentar avisar els empleats de l’avançament del tancament del mes. En aquest sentit des de l’ICS s’afirma que es van enviar correus electrònics, en altres casos missatges per SMS i també es van fer trucades personals. Aquest extrem, segons Gabarró no el corroboren els afectats, que manifesten que ningú els va avisar.

La mesura plantejada per CCOO intenta pal·liar les conseqüències de la situació creada. En aquest sentit, hi ha persones que necessiten cobrar la nòmina per afrontar les despeses més habituals, especialment en un mes com desembre, amb festes i compromisos per als quals es comptava amb la mesada.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*