CCOO reclama al Govern espanyol que ratifiqui el conveni 189 de la OIT que regula les condicions laborals de les treballadores de la llar

El sindicat denuncia les nefastes condicions de treball que afecten unes 150.000 treballadores i treballadors d'aquest àmbit a Catalunya.

Redacció
 
 
 

La Federació de Serveis Privats de CCOO de Catalunya reclama en un comunicat al Govern espanyol la ratificació del conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Aquest conveni és el que regula les condicions laborals de les treballadores de la llar.

L’esmentat conveni ha estat signat per més de 20 països, amb l’objectiu de garantir que les treballadores de la llar tinguin unes condicions laborals justes, un salari digne i una adient protecció social.

A aquest col·lectiu pertanyen, segons les últimes dades, 427.000 treballadores a L’estat Espanyol de les quals unes150.000 a Catalunya. Això, sense tenir en compte l’economia submergida que existeix en aquest sector.

CCOO fa molt de temps reivindica unes condicions laborals dignes per aquest col·lectiu que continua infravalorat i invisible davant la societat, però que és una part important de la força de treball i aporta una contribució fonamental a l’economia.

Els últims temps, la indiferència i el desinterès per part de les institucions de l’Estat, juntament amb la reforma laboral, han afavorit el retrocés dels drets laborals de les treballadores de la llar i han impedit sistemàticament la seva ampliació en un sector totalment precaritzat, sense la protecció i la cobertura social que tenen altres activitats econòmiques i amb taxes molt elevades d’economia submergida.

Les condicions salarials i laborals de les treballadores i treballadors de la llar, són de les pitjors existents al nostre país, sense dret al subsidi d’atur, sense possibilitat de jubilació anticipada o de les ajudes als aturats majors de 55 anys.

CCOO reclama que aquest col·lectiu s’incorpori al Règim General de la Seguretat Social amb tots els seus drets, passant a ser considerats treballadors a tots els efectes, i insta a l’administració a què ratifiqui el conveni 189 de la OIT.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*