CCOO convoca vaga al Parc del Tibidabo contra les ‘pressions insostenibles’ de l’empresa

Els treballadors faran vaga indefinida els dissabtes, diumenges i festius durant unes hores per frenar el que consideren l'ús abusiu del codi disciplinari de la companyia i per reclamar la readmissió d'un acomiadat

Redacció
 
 
 

El parc d’atraccions Tibidabo de Barcelona podria aturar la seva activitat si finalment l’anunci de vaga fet pels seus treballadors es materialitza. La plantilla no reclama increments salarials amb la protesta. Vol un canvi en l’actitud de l’empresa BSM, filial al 100% de l’Ajuntament de Barcelona, a la que CCOO acusa d’exercir pressions insostenibles sobre els treballadors d’una plantilla que en èpoques punta pot arribar a 200 persones.

La vaga, si finalment fracassa la mediació convocada per al 23 d’abril, es faria els dissabtes, diumenges i festius de les 12,30 a les 14,00 hores, de manera indefinida.

Manuel Roldán, de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, explica detalls del que considera ha estat l’espurna que ha Encès el conflicte. «Es basa en l’aplicació de codi disciplinari del conveni d’una forma desmesurada», diu. Segons la seva explicació, «l’empresa converteix errades que en moltes ocasions són només això en faltes disciplinàries. Aix ha fet que sense avís previ s’executessin acomiadaments». La raó última que faria que l’empresa usés amb duresa la normativa seria «voler tenir espantat el personal. Això passa perquè, tot i ser una empresa vinculada indirectament a l’Ajuntament de Barcelona, la societat que gestiona el parc del Tibidabo té un molt alt nivell de temporalitat, afirma Roldán. En el clima esmentat es canvien condicions laborals a treballadors que fa anys i ans que encadenen contractes, només per espantar els altres. En aquest clima es va acomiadar un delegat sindical i, per resolució judicial es va haver de readmetre. I ha estat per un acomiadament per motius disciplinaris a un altre treballadors dels més veterans, que ha incendiat la situació de la plantilla amb BSM. És aquesta reclamació, la readmissió d’un treballador la que ha suposat la convocatòria de vaga, afirmen. La convocatòria es podria aturar si finalment hi ha un canvi d’actitud clara de l’empresa respecte als treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*