CCOO convoca vaga a les escoles bressol privades i municipals externalitzades

Comissions Obreres ha convocat una vaga per dimarts vinent 21 de maig a les escoles bressol de tot l'Estat, davant la precarietat laboral de les mestres i educadores, i la negativa de la patronal a incrementar els salaris com a mínim a 1.000 euros mensuals

Redacció Diari Educació
 
 
Protesta de les treballadores d’escoles bressol | Foto: VS

Protesta de les treballadores d’escoles bressol | Foto: VS

“Les treballadores de les escoles bressol privades i municipals externalitzades fa set anys que tenen el salari congelat, cobrant 837 euros i 43,75 euros de complement. Des de fa dos anys, els sindicats i la patronal estan negociant el XII Convenio de Asistencia y de Educación Infantil de Ámbito Estatal. La proposta de la patronal és establir una remuneració de 930 euros com a salari base que absorbiria l’antic complement de 43,75. Això suposaria un increment efectiu de menys de 50 euros”.

Aquesta és, segons explica CCOO en un comunicat, la situació de les mestres i educadores de l’etapa 0-3, i per això considera que la proposta patronal “consolida la precarització del personal d’un sector educatiu molt feminitzat i que té cura d’un segment infantil tan delicat com el de les escoles bressol”. El sindicat recorda que l’Acuerdo Estatal de Negociación Colectiva (AENC), signat pels sindicats i patronals, xifra un salari mínim de conveni de 14.000 euros l’any i increments salarials per aquest any del 3%.

Després de dues jornades de protesta, la primera a finals de febrer i la segona fa uns dies, ara la Federació d’Educació de CCOO i la Federación de Enseñanza de CCOO convoquen aquesta jornada de vaga, que en canvi no té el suport dels altres dos sindicats presents a la mesa de negociació (UGT i USOC). “No només es tracta d’una qüestió de condicions salarials sinó també de dignificar la tasca educativa d’un col·lectiu professional que té una jornada laboral més llarga que la resta del sector educatiu, que fa alguna cosa més que guardar infants i que treballa en un entorn econòmic complicat, amb moltes microempreses sovint subjectes a licitacions municipals canviants”, afegeix el comunicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*