CCOO atribueix el descens de l’atur a la contractació de curta durada i a l’alta rotació laboral

El sindicat reclama al nou Govern espanyol la derogació de la Reforma Laboral com a primer pas per garantir el dret de les persones treballadores i combatre la precarietat laboral a través del Diàleg Social, empantanegat des de fa temps sense avenços significatius. Demana també enfortir els mitjans de la Inspecció de Treball perquè pugui intervenir d'ofici per detectar i identificar discriminacions a les empreses.

Redacció
 
 
 
La incidència de l'atur ha tornat a repuntar despŕes de l'estiu

L’atur baixa però l’ocupació que es crea és de baixa qualitat, denuncia CCOO.

Encara que les dades de l’atur mostren un retrocés en el mes de maig, CCOO assegura que aquesta tendència que ja fa un cert temps no amaga «el manteniment de la precarietat, la contractació de curta durada i l’alta rotació laboral». El sindicat també destaca el fet que mentre la desocupació s’ha reduït en el còmput anual en un 8.1% entre els homes, només ho ha fet en un 4,1% en el cas de les dones, és a dir, gairebé la meitat. En l’interval entre abril i maig de 2018, el descens de l’atur en homes i dones ha estat del 4,5 i el 2,5% respectivament.

Això fa que CCOO reclami «més i millors polítiques d’igualtat lligades a objectius d’ocupació pensats per a les dones per reduir la gran bretxa laboral que hi ha entre homes i dones». També exigeix «més mitjans per a la Inspecció de Treball amb personal format i especialitzat en gènere que pugui actuar d’ofici per detectar i identificar discriminacions laborals, sobretot en professions feminitzades».

Al mes de maig passat es van registrar a Catalunya un total de 303.805 –15.000 diaris aproximadament– contractes laborals. D’aquests, el 86,8% són de caràcter temporal. Aquesta xifra suposa que al maig d’aquest any s’han firmat 8.663 contractes més que el maig de 2017, dels quals 3.646 han estat indefinits i els 5.017 restants temporals. Això ha portat CCOO a denunciar «l’abús de la contractació temporal, cosa que evidencia un mercat laboral inestable i amb una alta rotació laboral».  En conseqüència, el sindicat insisteix en el mateix de fa temps: la necessitat de derogar la reforma laboral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*