Caixabank s’avé a què les 750 baixes de l’ERO de l’antiga Banca Cívica siguin voluntàries

L'aspecte que més distància a la representació de la direcció i a la dels sindicats és la pretesa retirada dels ajuts familiars a tota la plantilla

Redacció
 
 
 

Caixabank retira la pretensió inicial

Se central de CaixaBank

Se central de CaixaBank

de què les baixes fossin forçoses si no hi havia prou voluntaris. La negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb el que Caixabank pretén reduir la seva plantilla en 750 persones va allisant els extrems més punxeguts. En la sessió de contactes de dilluns, 15 de juny, la direcció de l’entitat ha acceptat una de les reclamacions de la part sindical: ha admès que les baixes siguin voluntàries, segons han comunicat CCOO i UGT, els sindicats amb més presència a l’empresa.

La retirada de les baixes forçoses s’uneix a un altre punt que també es va presentar inicialment per part de la Caixa i que finalment s’ha fet enrere: la mobilitat forçosa, per cobrir zones on, com a Catalunya, hi ha necessitat de personal per atendre totes les oficines de la xarxa. Aquesta mobilitat serà, doncs, voluntària.

Però l’ERO encara conserva, per als treballadors, alguns aspectes inacceptables. Per exemple, la supressió per a tota la plantilla de l’ajuda per a fills, que fa anys que està implantada a la primera entitat catalana d’estalvis.

Els sindicats són conscients que l’entitat té problemes. Per exemple, necessita el rejoveniment de la seva plantilla en algunes zones. Per això es reclama que s’estructuri un pla de prejubilacions per a tots els territoris en els anys vinents i, al mateix temps, que es posi en marxa un programa de noves contractacions per suplir les persones que es prejubilin i per cobrir els dèficits de personal que es noten en alguns indrets dels territoris on opera la Caixa.

Malgrat la duresa inicial amb la qual es va plantejar aquest ERO, fruit dels excedents que, segons Caixabank, s’haurien produït fruit de l’absorció de l’antiga Banca Cívica per l’entitat catalana, és tradició que les diferències es pactin i s’arribi a solucions consensuades, i tot fa pensar que en aquesta ocasió podria aconseguir-se una solució pactada o amb posicions molt acostades.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. L'ERO de Caixabank debat si manté la paga per fills i els mecanismes voluntaris de sortida de l'empresa

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*