Batalla al tèxtil per arribar a acords que apugin el salari fins als 14.000 euros a l’any

Concentració a Ontinyent de sindicalistes de CCOO davant de l’aplec europeu d’empreses del sector Euratex 2018

Redacció
 
 
 
Imatge de la manifestació dels treballadors del tèxtil a Sabadell foto: CCOO

Imatge de la manifestació dels treballadors del tèxtil a Sabadell foto: CCOO

El sector tèxtil a l’Estat espanyol és l’escenari d’una pugna vinculada a la firma entre les patronals , Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, Ateval, APOYFIDE, Intertèxtil, Fedecon, Texfor i UNIFAM i la Unió General de Treballadors d’un pacte d’eficàcia limitada, que preveu una pujada salarial del 2% el 2018, i del 2% el 2019, i de l’1,8% el 2020 cosa que CCOO considera insuficient perquè troba que perllonga els baixos salaris en aquest sector i la sensació de precarietat.

Per afrontar la firma de l’acord econòmic CCOO ha posat en marxa la negociació de pactes laborals a les empreses on aquest sindicat té més presència. Això ha passat en empreses tan significatives en el tèxtil català, com les dues plantes de Sant Patricks, RM Trade, PGI, de Tarragona o Ostex, entre altres. L’element clau en aquests acords és que les empreses accepten la demanda de situar els salaris en uns 14.000 euros a l’any, en la línia fixada per l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC).

El tèxtil és encara especialment potent a Galícia, Catalunya i País Valencià, amb 100.000 empleats en el conjunt d’Espanya.

Dimecres, 24 d’octubre se celebra a Ontinyent Euratex 2018, una important convenció europea que reuneix 200 empreses del sector de tot el continent, i l’organització ha recaigut aquest any a Espanya, en la seva setena edició.

A la localitat valenciana els empresaris es poden trobar amb una sonora xiulada, propinada pels representants de CCOO acompanyarà la rebuda dels congressistes, arribats per parlar sobre la forma de cooperar per modernitzar la fabricació de peces i tèxtil a Europa, i que compta amb destacats representants com Inditex, Adolfo Domínguez o Pronovias.

De Barcelona hi ha prevista la sortida de 3 autocars amb els màxims representants de CCOO, com el secretari general català, Javier Pacheco, i el responsable de la Federació d’Indústria, José Antonio Hernández. La mobilització és pressionar patronals i empreses perquè es reobri la mesa de negociació del Conveni de la indústria tèxtil i de la confecció per firmar-ne un altre que reculli l’esperit de l’acord de l’AENC.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*