Banco Santander anuncia un ERO per suprimir 3.700 llocs de treball i 1.150 oficines

L’entitat que presideix Ana Botín ha expressat als sindicats la seva pretensió de reduir dràsticament la plantilla, segons CCOO

Redacció
 
 
 
El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

El procés de canvi pretén tancar les oficines petites i concentrar la gestió en altres més grans

Banco Santander ha informat als sindicats de la seva intenció de retallar més de 3.700 llocs de treball i suprimir unes 1.150 oficines en el marc de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que l’entitat emprendrà a causa de les duplicitats que afirma tenir en la xarxa d’oficines després de l’adquisició de Banc popular i per abordar els reptes de la transformació digital.
En concret, dels 3.713 llocs de treball afectats, 2.847 corresponen a xarxa comercial, 588 a estructures intermèdies i 278 en serveis centrals, segons fonts sindicals, segons Eldiario.es.
La xarxa comercial té actualment 4.410 oficines de les quals 1.564 són de Popular. De les oficines que Santander vol tancar, 929 són universals i 21 de Banca Privada, entre d’altres. Aquestes últimes són totes procedents de Banco Popular, menys la de Madrid que es manté per volum i imatge. Per la seva banda, la xarxa destinada a donar servei a empreses no es tanca, ja que no està afectada, perquè el Popular no té xarxa d’empreses.
Dimarts, 14 de maig s’ha celebrat la segona reunió de l’ERO, en què s’ha plantejat la composició de la comissió representativa per part dels treballadors.
La reducció plantejada pel banc afectarà principalment a la xarxa comercial i a les seves estructures intermèdies de suport, però també als serveis centrals en la mesura en què es redueixi la xarxa a la qual donen suport.
Les fonts sindicals consultades han assenyalat que el procés no s’iniciarà abans que finalitzi la integració tecnològica entre Santander i Popular, prevista per al juliol. Així, veuen probable que l’acord es tanqui entre maig i juny per començar a executar-se després de l’estiu.
Dijous 16 de maig se celebrarà la tercera reunió negociadora, en la qual la direcció del Santander presentarà l’informe tècnic per a desvelar les necessitats de reorganització amb què justifica aquesta reordenació.
Durant la primera reunió, que es va fer la setmana passada, la direcció del banc va comunicar que el procediment s’articularà seguint l’article 12 del conveni col·lectiu de banca, que recull els criteris i procediments en processos de reordenació a través de mesures de flexibilitat interna i acords negociats amb els sindicats.

Els sindicats intentaran rebaixar les xifres

Durant la trobada també s’ha fixat la composició de la comissió representativa per part de la representació dels treballadors, en la qual CCOO comptarà amb cinc integrants del total de tretze.
El sindicat majoritari considera que la xifra de llocs de treball que la direcció pretén suprimir està “sobredimensionada” i és “altament preocupant”, alhora que ha advertit del risc d’exclusió financera que pot provocar aquest tancament d’oficines.
Per això, el seu primer objectiu serà intentar reduir les xifres plantejades pel banc. A més, CCOO exigirà en la negociació,  que el Santander renunciï a qualsevol classe de mesures de naturalesa traumàtica, primant la voluntarietat en les adscripcions amb una dotació suficient de recursos per a això.
Així mateix, insistirà que no es plantegin condicions diferents de les ja negociades en el passat en el centre corporatiu o en serveis centrals i demanarà que s’explorin possibles recol·locacions en el perímetre del grup per “destruir la menor ocupació possible” i invertir en l’ocupabilitat de la plantilla del banc perquè afronti amb èxit “els desafiaments de la transformació digital”.
Aquest ERO arriba just quan es compleixen gairebé dos anys des que Santander absorbís a Banco Popular després del col·lapse d’aquest. No és la primera retallada de plantilla que realitza el grup després d’aquella operació, ja que a finals de 2017 va realitzar un pla de baixes per 1.100 empleats en els serveis centrals. Espanya tampoc és una excepció en la reducció de llocs de treball a l’entitat presidida per Ana Botín. S’han realitzat ajustos en Regne Unit i Polònia.
La fusió de la xarxa comercial de Banco Santander, Popular i Pastor era l’últim dels passos que li quedava per fer a l’entitat després d’haver integrat els serveis centrals i els informàtics. El Santander ha evidenciat en repetides ocasions que funcionarà únicament sota la marca de Santander.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*