Avancar, pionera del cotxe compartit tanca a Barcelona

L'empresa que permetia lloguer compartit de vehicles per períodes curts de temps tanca a Barcelona per falta de viabilitat

Redacció
 
 
 
Un vehicle d'Avancar a Madrid foto: Avancar

Un vehicle d’Avancar a Madrid foto: Avancar

L’empresa de lloguer de cotxes compartits ha anunciat per sorpresa que tanca a Barcelona. La clausura serà un fet a partir del 28 de febrer. Barcelona era l’única ciutat de l’Estat espanyol on encara funcionava aquesta societat.

La companyia ha assegurat que durant les pròximes setmanes es reemborsarà als socis que han pagat la quota anual part corresponent a la resta de l’any, segons una nota enviada als seus clients.

L’empresa també ha anunciat que tanca les bases que té a París i Brussel·les. En aquestes dues poblacions operava sota la marca Zipcar. Aquesta societat era, al seu torn propietat del grup americà Avis.

Cal recordar que Avancar va ser fruit d’una iniciativa publico-privada. El 2004 es va constituir l’empresa Catalunya Carsharing, que tenia com a tres primers accionistes l’Estat espanyol (que tenia un 20% a través de l’Idae), Acciona (17,4%) i Copcisa (17,4%). La resta de grans accionistes eren la Generalitat (16,8%), l’Ajuntament de Barcelona (5,8%) i Moventia (8,7%).

L’empresa va arribar a facturar 1,3 milions a l’any quan va ser comprada per Zipcar, però les pèrdues han afectat la seva viabilitat i el grup multinacional ha decidit tancar.

El carsharing és un servei de cotxe compartit que ofereix als seus usuaris una flota de vehicles durant curts períodes de temps, en la majoria dels casos minuts, tot i que es permeten durades d’hores o un dia complet. Aquest “lloguer” s’ha de reservar prèviament mitjançant app mòbil, internet o trucada telefònica. Es paga per l’ús que es realitza, sigui el quilometratge realitzat, facturant a final del mes. És a dir, consisteix en l’ús d’un mateix vehicle per part de diverses persones, aprofitant els temps que el vehicle roman aturat, reduint el nombre de vehicles necessaris per a satisfer una mobilitat.

En els seus orígens el carsharing es va pensar com un mitjà per substituir l’ús del vehicle privats sense haver de recórrer al transport públic convencional, ja fos perquè aquest darrer no arribava al lloc on es volia a alguna destinació o perquè  s’havien de dur paquets o mercaderies amb un cert volum.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*