Avalot reclama que el temps que els joves destinin a l’estudi computi per a la jubilació

Els joves de la UGT de Catalunya endeguen la campanya «Joves -35 anys: no en boles!!!!»

Redacció
 
 
 
Els joves de la UGT de Catalunya endeguen la campanya «Joves -35 anys: no en boles!!!!»

Els joves de la UGT de Catalunya endeguen la campanya «Joves -35 anys: no en boles!!!!»

Avalot, l’organització dels joves de la UGT de Catalunya, ha realitzat una acció molt vistosa per reivindicar mesures que compensin, de cara a la jubilació, el temps que els joves dediquen a la formació. La forma com ho han fet ha estat despullant-se davant la seu de la Seguretat Social a Barcelona.

La portaveu de l’entitat, Afra Blanco, amb una altra companya i dos companys més han llegit un manifest que han titulat «no en boles» mostrant la situació en la qual poden quedar les joves generacions, que ara tenen menys de 35 anys quan els arribi la vellesa en cas que no se solucioni la situació actual.

En aquest sentit, ha lamentat: “Un jove que accedeix al món laboral amb 19 anys es pot jubilar amb el 100% de la pensió, el que ho fa als 30, amb la seva formació postobligatòria, només amb el 82%”. Blanco ha atribuït la tardana introducció al món laboral dels joves al període de formació que exigeix el model productiu mundial i a la falta d’ocupació estable i digna.

Blanco ha recordat que existeixen antecedents de reconeixement de períodes formatius perquè “els joves que van fer la mili, quan va arribar el moment de jubilar-se, i, si així es requeria, se’ls reconeixia aquesta etapa”, i per tant ha insistit que no és una proposta impossible i s’està demanant una inversió formativa. La proposta dels joves de la UGT és que un grau mitjà de formació professional computi, alhora de sumar per a la jubilació, com un any cotitzat i un grau de formació professional compti com dos anys i finalment un grau universitari com tres anys cotitzats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*