Aturen el concurs d’AENA que trossejava les concessions de PansFood a l’Aeroport del Prat

La mesura que és provisional evitaria que per la divisió els treballadors perdessin les seves condicions laborals fruit de la unitat dels 22 establiments del grup

Redacció
 
 
 

Concentració de treballadors de Pansfood a l'Aeroport

Concentració de treballadors de Pansfood a l’Aeroport

El trossejament de les concessions de restauració que depenen de l’empresa Pansfood, que opera a l’Aeroport del Prat, ha estat aturat per una decisió judicial. Això fa que, de moment, les condicions laborals dels treballadors dels 22 establiments que funcionaven com un únic centre de treball i amb condicions pròpies per damunt del conveni es mantinguin. Això afecta 394 treballadors i treballadores, segons UGT.

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha suspès temporalment el procediment de contractació endegat amb el concurs publicat per AENA el passat 10 de febrer per als establiments d’hostaleria de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, i que per a UGT de Catalunya l’objectiu d’acabar amb la concessió majoritària. De fet, el Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya és qui ha impugnat les convocatòries relatives a la concessió majoritària.

La suspensió de les convocatòries d’AENA es refereix al lloguer de locals de la concessió majoritària amb l’objectiu de contractar noves empreses que cobrissin els serveis de restauració de l’Aeroport del Prat. Els serveis jurídics de la UGT, sindicat majoritari al comitè d’empresa de Pansfood, havien impugnat els plecs de condicions en considerar que pretenien un objectiu, el del lloguer de locals, que no es corresponia amb l’objectiu real: el traspàs de l’activitat productiva, amb incidència de la divisió per lots. Aquesta impugnació qüestionava també la possible subrogació de treballadors per part de les noves empreses.

Conseqüències

Fonts jurídiques consultades expliquen que la suspensió provisional és una mesura cautelar que es pren davant la dificultat de reparar els perjudicis que la convocatòria podria tenir sobre la plantilla afectada, i implica:

  • L’aturada provisional dels procediments dels concursos: de moment no es pot adjudicar els lots de Pansfood a cap altra empresa.
  • Tanmateix, recorden que la mesura és provisional. Això vol dir que, si s’acaba donant la raó als treballadors de Pansfood, caldrà repetir els concursos.
  • La denúncia comporta també dos punts essencials: en primer lloc, que  no hi hagi cap divisió en 6 lots; en segon lloc, que tal com es publiquen els plecs de condicions no es garanteix la subrogació de les condicions laborals de la plantilla.

Els treballadors de Pansfood han realitzat dues tandes de vagues per reivindicar la integritat de la seva concessió. La primera es va desenvolupar el març passat. La segona es va fer entre el 13 i el 17 d’abril en dues hores per torn de treball. També s’han fet manifestacions a la Plaça de Sant Jaume i a les instal·lacions aeroportuàries, una de les quals va registrar incidents perquè la policia va encapsular els treballadors, que no van poder concentrar-se a la Terminial 2 del Prat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*