Les assemblees de treballadors de Metro aproven per majoria la vaga que s’inicia dilluns

L'aturada serà de dues hores per torn amb serveis mínims de 4 de cada deu trens entre les 7 i les 9 i les 16 i les 18 hores i de dos de cada deu trens entre les 20,30 i les 22,30 hores

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de Metro a les cotxeres de Sants, font: CCOO Metro

Assemblea de treballadors de Metro a les cotxeres de Sants, en una imatge d’arxiu font: CCOO Metro

La vaga dels treballadors de Metro de Barcelona ha estat ratificada pels treballadors de l’empresa pública. Les assemblees dels empleats ho han ratificat. El si a les aturades ha obtingut 259 vots i el no a la vaga 226. Una altra de les decisions preses ha estat que a partir d’aquest moment les decisions en les assemblees es faran a mà alçada. Fins ara es votava en urnes.

La vaga començarà dilluns i es repetirà setmanalment el mateix dia. Seran dues hores d’aturada en cadascun dels torns de feina, segons la convocatòria feta pel comitè d’empresa. Els serveis mínims dictats pel Departament de Treball impliquen que entre les 7 i les 9 del matí i de les 16 a les 18 hores circulin 4 de cada 10 trens. i entre les 20,30 i les 22,30 hores hi haurà 2 de cada 10 trens en funcionament.

L’aturada es produirà després que fracassés el darrer intent de conciliació convocat pel departament de Treball. L’acció, vista a posteriori tenia poques oportunitats de sortir-se’n perquè els principals responsables de l’empresa pública no hi van ser presents i van enviar tècnics en el seu lloc.

L’empresa, segons afirmen els representants dels treballadors, es va limitar a presentar un document en el qual hi havia un compendi de les propostes fetes durant els mesos anteriors. La resposta del comitè va ser un altre document de mínims pactat entre les forces sindicals presents. La distància entre una i altra proposta era massa important.

La mobilització dels treballadors es produeix després de tres anys de tenir els salaris congelats en no haver-se renovat el conveni per falta d’acord. A aquesta situació hi ha contribuït la reiterada negativa de l’empresa a facilitar primer la integració de centenars de treballadors que estaven fora del conveni. Ara formen part del conveni, però la societat, que depèn del poder polític barceloní s’ha negat a facilitar els salaris que cobren els membres d’aquest col·lectiu. Ara bé, no hi va haver problema, fa uns mesos per filtrar els salaris dels treballadors regulars inclosos en el conveni.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*