ASCA va finançar l’any passat la creació de 121 llocs de treball invertint 534.000 euros

El 70% dels fons procedeix dels retorns dels crèdits sense interès concedits anteriorment i un 27% a donacions privades

Tomeu Ferrer
 
 
 
Oriol Romances, presidentd'Accio Solidària Contra l'Atur (ASCA), foto: Enric Català

Oriol Romances, president d’Accio Solidària Contra l’Atur (ASCA), foto: Enric Català

Acció Solidària Contra l’Atur(ASCA), l’entitat sense ànim de lucre especialitzada a finançar projectes per reduir l’ocupació, va atorgar l’any passat 534.428 euros en préstecs destinats a nous projectes. En total durant el 2015 s’han finançat 61 iniciatives que han servit per a crear 121 llocs de treball nous.

Les dades corresponents a l’any passat mostren un cert descens en l’activitat creditícia. Això, molts cops té més a veure amb la disponibilitat de projectes que es puguin ajudar que a la voluntat de l’entitat.

L’any passat ASCA va disposar de 861.042 euros, dels quals el 70% corresponen a retorn de préstecs anteriors, la resta, el 27%, procedeix de les donacions privades. Un 2% té el seu origen en les subvencions públiques i l’1% restant té altres fonts.

L’any 2014 ASCA va atorgar 125 crèdits que en conjunt van sumar 797.443 euros, amb els que es van crear 189 llocs de treball. En aquella ocasió els ingressos també van superar les despeses. Es van recaptar 1.175.849 euros.

La característica que destaca en el cas d’ASCA és que els crèdits són sense interès. Només la col·laboració en forma d’aportacions privades manté l’activitat des de la seva fundació, l’any 1981, en una època en què l’atur va arribar a afectar el 40% de la població activa de Catalunya. L’evolució dels crèdits té a veure amb la demanda, i coincideix, sempre en funció de la disponibilitat, amb els moments amb més necessitat de creació de llocs de treball.

Els projectes presentats provenen dels mateixos aturats, dels serveis de promoció econòmica dels ajuntaments, dels consells comarcals o d’altres organismes públics, entre els quals destaquen darrerament les cooperatives i empreses del tercer sector.

La fundació, que es defineix com a civil i laica, es gestiona gràcies a 34 ciutadans que de forma voluntària i desinteressada treballen i hi aporten la seva experiència de gestió. A més, té 4 persones contractades per fer tasques administratives, atenció social i gestionar els canals d’Internet.

El mecanisme que han de seguir els interessats per demanar un préstec és omplir un qüestionari que es pot trobar a la web o demanar-lo personalment a la mateixa Fundació. Aquest qüestionari es presenta acompanyat de la documentació necessària: Pla d’empresa, Vida laboral del sol·licitant, pressupost necessari i currículum. Totes les sol·licituds són estudiades per un equip format per voluntaris, provinents de diferents àmbits professionals, amb formació, coneixements i experiència.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. La cooperativa Central Parc de verdures solidàries, premiada com a projecte creador d'ocupació

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*