Als jutjats de Gavà i Sabadell els operaris treballen en condicions penoses per l’avaria de la refrigeració

En les dependències judicials quan falla l’aire condicionat, magistrats i lletrats de l’Administració de Justícia no transferits a la Generalitat són dispensats d’anar a la feina

Redacció
 
 
 
Manteniment d'instal·lacions d'aire condicionat foto: I-Stock

Manteniment d’instal·lacions d’aire condicionat foto: I-Stock

Els treballadors que operen a les dependències judicials de Gavà i Sabadell estan suportant des de la setmana passada temperatures que han arribat als 38 graus a causa de l’avaria dels sistemes de climatització dels edificis judicials d’aquestes localitats. Aquesta avaria i les temperatures a les quals s’ha arribat aquests dies han provocat una situació de salut laboral insuportables i que afecta la salut dels que hi realitzen la seva tasca professional, segons un comunicat de CCOO.

En circumstàncies com les descrites, Magistrats i Lletrats de l’Administració de Justícia (antics secretaris judicials) personal no transferit i dependent del Consell General de Poder Judicial i del Ministeri de Justícia estan dispensats de complir els seus deures judicials mentre no es repari el sistema de refrigeració dels edificis judicials.

Descans per beure aigua

Per contra, els cossos al servei de l’Administració de Justícia de Gestió, Tramitació i Auxili Judicial transferits a la Generalitat no tenen la dispensa abans esmentada. En aquest sentit, únicament els permeten cada dues hores descansar 15 minuts i beure aigua.

Davant la situació extrema per a la salut de les treballadores i els treballadors, els sindicats CCOO, STAJ i CSI-F denuncien les esmentades circumstàncies i criden l’administració a solucionar els problemes esmentats o arbitrar mesures que no posin en risc la salut de les persones treballadores.

Cal recordar que la setmana passada va morir un jove de 17 anys després de patir un cop de calor quan es trobava segant al camp a la província de Còrdova, segons va confirmar la Conselleria de Sanitat de la Junta d’Andalusia.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*