Alarma entre els operaris de Rotocayfo i Cayfosa pels retards en el pagament i l’anunci de venda o tancament fet pel propietari

La clausura del grup a Espanya afectaria 630 treballadors i treballadores directes i fins a 1.500 operaris indirectes, segons la UGT de Catalunya

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de Santa Perpètua pengen una pancarta reclamant cobrar foto UGT de Catalunya

Treballadors de Santa Perpètua pengen una pancarta reclamant cobrar foto UGT de Catalunya

Els treballadors del grup Impresia Ibérica a Catalunya, on hi ha dues de les plantes d’impressió més grans del país: Cayfosa, que també va enquadernació industrial, i Rotocayfo, fa mesos que realitzen accions de protesta davant del fet que, primer cobraven amb retard. i ara la multinacional a la qual pertanyen: Circle Media Group, (CMG), els hi deu les nòmines, de març i abril quan els acaben de liquidar l’extra de Nadal. A Catalunya el grup té 430 operaris i operàries i en el conjunt d’Espanya el grup té plantes de producció a Madrid i Toledo. En total la plantilla suma 630 treballadors en les set empreses del holding. La UGT de Catalunya ha decidit fer pública la situació davant el fet que, segons expliquen, la direcció els ha comunicat que el grup espanyol està en venda i que si no s’aconsegueix tancar una operació satisfactòria el tancarà.

El tancament d’Impresia Ibérica, no només afectaria els 630 treballadors directes, sinó que les baixes es podrien ampliar fins a 1.500 llocs de treball indirectes, segons fonts sindicals.

Cayfosa i Rotocayfo són dues de les plantes d’impressió amb més capacitat a Catalunya i Espanya.  Estan situades a Santa Perpètua de  la Mogoda. El grup té altres quatre empreses: Cayfo y Asociados, Impresa Ibérica, Directo plancha i Espacio y punto. Les plantes d’impressió tenen capacitat per fer fins a 15.000 exemplars a l’hora, i poden també grapar fins a 15.000 exemplars en el mateix temps. S’ha de pensar que entre totes les empreses del grup es poden realitzar tots els processos d’impressió necessaris per a un llibre o una revista: fotolits, impressió i enquadernació industrial. Amb aquesta potència de producció no és d’estranyar que entre els seus clients hi hagi grups editorials com RBA, Planeta i Santillana, entre altres, i  també han imprès revistes com Elle, Historia y vida, Comer y beber o la revista Pronto.

Els clients aporten tinta i paper

CMG és un grup empresarial que té com a president i director general, Peter Androu, un ciutadà xipriota d’origen luxemburguès. La crisi que senten els treballadors d’aquí és més angoixant quan en una reunió del comitè intercentres europeu han sabut que els últims dos mesos el conglomerat ha presentat bancarrota a les filials holandesa, de Bèlgica, i Finlàndia, a la qual cosa sumen la situació, a Espanya, que els representants de la UGT‌ qualifiquen de caòtica, segons explica Marisol Lobato presidenta del comitè d’empresa de Cayfosa.

No només els treballadors d’Impresia Ibérica cobren tard, també ho fan els proveïdors, cosa que encara preocupa més els treballadors del grup. “Hem vist com alguns clients han arribat a aportar tinta, paper o altres elements imprescindibles per a la impressió perquè l’empresa no els podia comprar”, diu Lobato. El fet és que la feina, segons les percepcions dels treballadors, no falta, per la qualitat de les instal·lacions i la seva capacitat de producció.

L’absoluta opacitat dels fluxos financers i de la situació comptable, tant de les empreses per separat com del grup, ha impulsat als sindicats i a la seva estructura europea, UNI Europa Graphical a recórrer a les autoritats europees i nacionals corresponents. Per això, UNI Europa Graphical ha sol·licitat a l’alta gerència de CMG que es reuneixi amb urgència amb una delegació seva per discutir situació i buscar solucions.

 

 

 

 

 

1 Comentari en Alarma entre els operaris de Rotocayfo i Cayfosa pels retards en el pagament i l’anunci de venda o tancament fet pel propietari

  1. Jacint // 04/05/2019 en 9:52 // Respon

    Lo dulen a sigut la baixa incentivada de mols treballadors que habían treballat deixan el feixa per la empresa i els han pagat am una patada, lo cual merma els funaments degut a una dulenta administració i orientacio dels caps que apart de se uns “tira levitas” numes gaudien per la seva poltrona sensa importa al superiors con le feien, al fi com diu el acudit a cadaport li arriba el seu San Marti

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*