Afiliació: força i compromís

La precarietat laboral, la disgregació dels treballadors i les treballadores fan que les necessitats de l’afiliació siguin diferents i al sindicat hi hem de donar resposta.

Dolors Llobet
 
 
 

La fortalesa de CCOO es basa en el compromís i la confiança de la seva gent. De les persones que decideixen afiliar-se perquè creuen que el sindicat és una eina útil per defensar el seus drets. Dels delegats i delegades i actiu sindical que fan un pas més i decideixen portar el nom i les propostes de CCOO als centres de treball i a la societat.

L’afiliació ens dona força i independència a nivell polític i econòmic i és essencial per poder prendre lliurement les nostres decisions. El fet afiliatiu té el seu origen en el factor treball i en la defensa de les condicions laborals i socials de treballadors i treballadores. El sindicat ha de ser un instrument útil, proper i compromès en la seva defensa.

Precarietat i disgregació

Però avui la realitat del treball és una altra. La precarietat laboral, la disgregació dels treballadors i les treballadores, la individualització de les relacions laborals, l’efecte de la digitalització i la tecnologia en les condicions laborals, les noves formes de relació laboral (treball col·laboratiu, autònoms…) fan que les necessitats de l’afiliació siguin diferents i al sindicat hi hem de donar resposta.

Per això les polítiques d’afiliació han de tenir en compte aquestes noves realitats i donar resposta a aquests reptes: Organitzant els treballadors i les treballadores de manera flexible per donar resposta a les noves realitats laborals; revisant les quotes per adaptar-les a la realitat de les persones; atenent les noves necessitats d’assessorament laboral, civil o en temes de consum; ampliant i diversificant els serveis que oferim; escoltant i fent-los partícips de les nostres decisions amb les noves eines tecnològiques que tenim a l’abast; obrint els locals sindicals perquè siguin espais de trobada i ajuda mútua; fent de la transparència i l’ètica una de les ensenyes de la nostra actuació.

Hem d’aconseguir que la persona afiliada senti que és el centre de la nostra actuació i estableixi un vincle sòlid amb el sindicat, amb les seves propostes i els seus valors. I necessitem la força i el compromís de l’afiliació per continuar sent la primera organització social del país i per seguir lluitant per la defensa de les condicions de treball i de vida de la gent treballadora.

Dolors Llobet
Sobre Dolors Llobet

Dolors Llobet, secretària de Comunicació i Xarxes socials de CCOO de Catalunya Contacte: Página web | Twitter | Més articles

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*